Header Ads

Σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή νέου εργοστασίου της ΔΕΗ

Θέμα ολίγων ημερών είναι πλέον η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.


Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε χθες ο διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ κ. Γιάννης Κοπανάκης, έχουν εξασφαλιστεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα και την επόμενη εβδομάδα, αν είναι εφικτό ακόμα και τη Δευτέρα 5 Μαΐου, θα κατατεθεί ο σχετικός φάκελος στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου προκειμένου να εξεταστεί από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Η υποβολή του σχετικού φακέλου στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου θα γίνει από στελέχη της ΔΕΗ. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα η οικοδομική άδεια θα πρέπει να εκδοθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοπανάκης και πρόσθεσε πως οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου θα ξεκινήσουν μόλις χορηγηθεί η άδεια.

Υπενθυμίζεται πως η έκδοση νέας οικοδομικής άδειας κατέστη αναγκαία μετά τις τροποποιήσεις που ζητήθηκε να γίνουν από τη ΔΕΗ στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

«Αισθανόμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που φθάνουμε στο τέλος της περιόδου προετοιμασίας και ξεπεράσαμε τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο και να το ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοπανάκης.

Ο διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ τόνισε πως η ανάδοχος εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και λίγο καιρό τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του εργοταξίου στη Νότια Ρόδο.

«Οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας ήρθαν στη Ρόδο και ξεκίνησαν τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του εργοταξίου», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοπανάκης και πρόσθεσε πως η κατασκευή του μεγάλου έργου αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Σε ερώτηση σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ο κ. Κοπανάκης δήλωσε:
«Επειδή έχουμε στη διάθεσή μας τα υλικά πιστεύω πως το έργο θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ενάμισι έτος. Θα προσπαθήσουμε ώστε το εργοστάσιο να είναι έτοιμο σε 16 μήνες από την ημέρα που θα ξεκινήσει η κατασκευή». Ο διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ δήλωσε ακόμη πως σε δεκαέξι μήνες θα ξεκινήσει και η δοκιμαστική λειτουργία των επτά μηχανών που θα εγκατασταθούν στο νέο εργοστάσιο.

«Σε δεκαέξι μήνες θα ξεκινήσει και η δοκιμαστική λειτουργία των επτά μηχανών ισχύος 17 Μεγαβάτ, που θα τοποθετηθούν στο εργοστάσιο της Νότιας Ρόδου», δήλωσε ο κ. Κοπανάκης και συμπλήρωσε πως το νέο εργοστάσιο θα έχει ισχύ 120 Mεγαβάτ.
Σε ερώτηση αν θα παύσει να λειτουργεί το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σορωνή, ο κ. Γιάννης Κοπανάκης δήλωσε:

«Δεν θα καταργηθεί το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σορωνή. Θα λειτουργεί μαζί με τη νέα μονάδα. Ουσιαστικά ο ΑΗΣ θα συμπληρώνει το νέο εργοστάσιο ειδικά τη θερινή περίοδο. Το χειμώνα δεν θα λειτουργεί τόσο εντατικά».
Μετά την έναρξη των εργασιών θεωρείται βέβαιο πως θα έρθει στην επικαιρότητα και πάλι το θέμα των έργων που έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει η ΔΕΗ, σε αντιστάθμισμα για την όχληση που θα προκληθεί από τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.


Πηγή:www.dimokratiki.gr
Από το Blogger.