Header Ads

Ελλείψεις προσωπικού «βλέπει» το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»

Επιστολή προς τον Υπουργό Υπεκα κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ».

Σύμφωνα με το Σωματείο υπάρχει έλλειψη εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα 445 άτομα στους σταθμούς και 1080 από τα ορυχεία!
Η επιστολή:



ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΕΚΑ Κ. ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στην μεγαλύτερη επιχείρηση της Ελλάδας την ΔΕΗ, στην ενεργειακή καρδιά της χώρας, στο λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, όπου παράγεται το μεγαλύτερο ποσοστό της λιγνιτικής KWH, δυστυχώς η έλλειψη προσωπικού έχει ξεπεράσει τα κατώτατα όρια που επιτρέπεται για να λειτουργήσουν οι Σταθμοί και τα Ορυχεία βάση μεταλλευτικού κανονισμού .

Καθημερινά, τεράστιοι εκσκαφείς εκατομμυρίων ευρώ, δεν επανδρώνονται λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα, να χάνονται καθημερινά εκατομμύρια ευρώ για την ΔΕΗ και την Ελληνική οικονομία.

Οι ετήσιες υποχρεωτικές συντηρήσεις των εκσκαφέων στα ορυχεία δεν πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, αλλά γίνονται μικροσυντηρήσεις ίσα - ίσα για να λειτουργούνε, κατά συνέπεια να έχουμε τακτικά μικρές αλλά και μεγάλες βλάβες που επιβαρύνουν οικονομικά την ΔΕΗ μεδεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες ευρώ.

Στους σταθμούς παραγωγής οι συντηρήσεις των μονάδων γίνονται για μικρό χρόνο λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Πολλές εργασίες πραγματοποιούνται από τους εργολάβους, που και μεγαλύτερο κόστος έχουν και αξιόπιστες δεν είναι αφού, τις περισσότερες φορές καλείτε το προσωπικό της επιχείρησης να τις ελέγξει και να τις επιδιορθώσει (κοινή ομολογία και Διευθυντικών στελεχών του ΛΚΔΜ) .

Οι εργολάβοι απασχολούν εργαζόμενους που δεν έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία με μικρά μεροκάματα – μισθούς και πάρα πολλές φορές δεν πληρώνονται ούτε το ισχνό μεροκάματο, δηλαδή (σκέτο δουλεμπόριο) και δεν τηρούν τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία,

Στην ΔΕΗ υπάρχει υπερσύχρονος εξοπλισμός αλλά χωρίς το ανάλογο εργατοτεχνικό δυναμικό.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» ανησυχώντας για την πολύ σοβαρή κατάσταση, πραγματοποίησε έναν κύκλο επαφών με τις Διοικήσεις των Σταθμών και των Ορυχείων, καταγράφοντας τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε εργατοτεχνικό προσωπικό βάση οργανογράμματος.

Αναλυτικά σας αναφέρουμε:

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕΙ
ΕΧΕΙ
ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ
ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
701
502
199
ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
523
359
164
ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ
250
193
57
ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
340
315
25
ΣΥΝΟΛΟ
1814
1369
445


Άρα ελλείψεις στους Σταθμούς 445 εργαζόμενοι.

ΟΡΥΧΕΙΑ

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕΙ
ΕΧΕΙ
ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ
ΟΡΥΧΕΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
1579
1060
519
ΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
591
460
131
ΟΡΥΧΕΙΟ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ
556
385
171
ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
862
603
259
ΣΥΝΟΛΟ
3588
2508
1080


Άρα ελλείψεις στα Ορυχεία 1080 εργαζόμενοι.

Η δύναμη των Ορυχείων μαζί με τα συνεργεία βάσης, βάση οργανογράμματος θα έπρεπε να είναι 4429 εργαζόμενοι και σήμερα είναι 3029 άρα 1400 εργαζόμενοι λιγότεροι.

Άρα το σύνολο της έλλειψης προσωπικού για το λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας σε Σταθμούς παραγωγής και Ορυχείων ξεπερνούν τις 2000 θέσεις εργασίας τακτικού εργατοτεχνικού προσωπικού.

Ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στους σταθμούς και τα ορυχεία είναι 50 ετών.

Επίσης το 55% και παραπάνω του προσωπικού του ενεργειακού κέντρου πρόκειται την επόμενη 5ετία να συνταξιοδοτηθεί.

Οι ρυθμοί δηλαδή συνταξιοδότησης θα είναι πολύ μεγάλη και αυτό θα έχει συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ της επιχείρησης.

Κύριε Υπουργέ, σύμφωνα με τα στοιχεία που σας παραθέτουμε, (ενδεχομένως να μην τα γνωρίζεται) δεν δίνουν καμιά προοπτική ανάπτυξη στην επιχείρηση, αντιθέτως την καθιστούν μη ανταγωνιστική και την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της.

Απαιτούμε από εσάς, να εξαιρεθεί η ΔΕΗ επιτέλους από το Νόμο 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη, διότι οι Σταθμοί και τα Ορυχεία σήμερα λειτουργούνε στα όρια τους.

Η ΔΕΗ για να είναι ανταγωνιστική και για να μπορεί να λειτουργήσει, πρέπει να υπάρχει συνέχεια της τεχνογνωσίας δηλαδή, όσοι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται κάθε χρόνο θα πρέπει να αναπληρώνονται υποχρεωτικά.

Κύριε υπουργέ:

Εάν σήμερα δεν ενεργοποιηθούμε αύριο οι επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες έως καταστροφικές για τη ΔΕΗ.

Κοινοποίηση:

ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κ. ΖΕΡΒΟ ΑΡΘΟΥΡΟ.

ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ Κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Κ. ΚΟΠΑΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ.

Από το Blogger.