Header Ads

Το ΠΑΜΕ "νευρίασε" με τη Χρυσή Αυγή: «¨Εξω οι φασίστες από το Νοσοκομείο Κοζάνης»!

«Μετά το φασιστικής και ρατσιστικής έμπνευσης εγχείρημα της Χρυσής Αυγής να διαμορφώσει φορέα με την επωνυμία "γιατροί με σύνορα", που να παρέχει με φυλετικά κριτήρια ιατρικές υπηρεσίες και πράξεις, τώρα επιχειρεί να διοργανώσει αιμοδοσία με φυλετικά κριτήρια, πανελλαδικά το Σάββατο 27/04/13.
Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει την καλλιέργεια του φυλετικού μίσους, αξιοποιώντας τις οξυμένες ανάγκες ανέργων και ανασφάλιστων, διότι η κυβέρνηση αφήνει χωρίς υπηρεσίες Υγείας και φάρμακα ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών στρωμάτων που αδυνατούν να διασφαλίσουν ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης.

Φυσικά, η Χρυσή Αυγή γνωρίζει τη νομοθεσία και τη δεοντολογία σχετικά με την αιμοδοσία. Όμως αυτό που επιδιώκει με κάθε ευκαιρία είναι να ρίξει στο λαό, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες.

Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο αίμα. Οι φιάλες που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται αποκλειστικά με ιατρικά κριτήρια σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος. Στην αιμοδοσία δεν επιτρέπεται να υπεισέρχεται κανένα κριτήριο έθνους, φυλής, κόμματος, θρησκείας, κοινωνικής τάξης.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης κι όχι μίσους. Καλούμε το υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κοζάνης, τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, τους Γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου, όλους τους φορείς του νομού να αρνηθούν να συνεργαστούν και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη με όρους αιμοδοσία της ναζιστικής - ρατσιστικής Χρυσής Αυγής.

Οι γιατροί και όλοι οι υγειονομικοί, μαζί με τους ασθενείς μας, με αγωνιστική στάση να απομονώσουμε τέτοιες ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές, να απορρίψουμε τέτοιου είδους "προσφορές" που δηλητηριάζουν με ρατσισμό και φυλετικές διακρίσεις την άσκηση της ιατρικής επιστήμης. Να διεκδικήσουμε ώστε όλες οι υπηρεσίες Υγείας να παρέχονται σε όλους δωρεάν με ευθύνη του κράτους, χωρίς διακρίσεις, σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, σε Έλληνες και μετανάστες. Να καταργηθούν οι απαράδεκτες Υπουργικές Αποφάσεις που θέτουν όρια στην περίθαλψη των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα».»

ΔΥΝΑΜΕΙΣ του Π.Α.ΜΕ. στην ΥΓΕΙΑ
Από το Blogger.