Header Ads

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες σε συγκεντρώσεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

ΑΓΡΟΤΕΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ
στις 10:30 πμ. ΚΟΖΑΝΗ στον Πεζόδρομο, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ στο Παλιό πάρκο

Πολλά και φλέγοντα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες εξαιτίας της ΚΑΠ της ΕΕ και της επίθεσης που δέχονται από την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Η φτωχή αγροτιά μαζί με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα χρειάζεται να δώσουν κι άλλους πολλούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Καλούμε τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά που θα πραγματοποιηθούν σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα την Τετάρτη 1 Μάη.

Η νέα ΚΑΠ για την περίοδο 2014 - 2020, δίνει συντριπτικό χτύπημα στη φτωχή και μεσαία αγροτιά. Αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια λίγων αγροτών και καπιταλιστών επιχειρηματιών κι αυτός ο δρόμος περνάει μέσα από το ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών αγροτών, που θα έχει νέες δραματικές συνέπειες στην ένταση της διατροφικής εξάρτησης της χώρας μας, στην αύξηση της ανεργίας, στη φτώχεια και εξαθλίωση αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η βαρβαρότητα και η άγρια εκμετάλλευση των εργατών γης, των σύγχρονων κολίγων, όπως εκφράζεται στη Μανωλάδα, είναι το προμήνυμα για το ποιο μέλλον επιφυλάσσουν στους φτωχούς αγρότες που θα ξεκληριστούν εξαιτίας της εφαρμογής της ΚΑΠ της ΕΕ και της πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η θέση των αγροτών χειροτερεύει καθημερινά, σε χιλιάδες φτωχούς αγρότες, ουσιαστικά, δεν παραχωρούνται πλέον καλλιεργητικά δάνεια για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και να παράγουν κι όπου δίνονται κάποια μικρά δάνεια που δεν καλύπτουν τις ανάγκες, το επιτόκιο είναι αυξημένο.

Η φορολόγηση της γης που προωθεί η συγκυβέρνηση, είναι ένα ακόμα χαράτσι μετά από τη φορολόγηση των σπιτιών των αγροτών μέσω της ΔΕΗ, επομένως χρειάζεται, με αποφασιστικότητα, το αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους και την ΠΑΣΥ, να αντισταθεί και να ματαιώσει αυτές τις προθέσεις.

Για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε αγροτικές καλλιέργειες από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ζητάμε άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ , η ΠΑΣΥ έχει καταγγείλει τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, που μόνο παίρνει από τις τσέπες των αγροτών χωρίς να αποζημιώνει.

Η συγχρονισμένη επίθεση στη ζωή και στο εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την οργάνωση και την κοινή πάλη τους με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Μόνο μια τέτοια Λαϊκή Συμμαχία μπορεί να βάλει φρένο και στην πορεία να ανατρέψει τη βαρβαρότητα που ζούμε. Να ανοίξει ο δρόμος για μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας, που θα αξιοποιεί μέσω του κεντρικού σχεδιασμού και του παραγωγικού συνεταιρισμού της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και θα παράγει πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε πορεία ρήξης με την ΕΕ και την ΚΑΠ και όταν τα βασικά μέσα παραγωγής και η γη γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία.

Κοζάνη, 25/04/2013

ΠΑΣΥ Γραμματεία Κοζάνης
Από το Blogger.