Header Ads

Ολοκληρώθηκε η 2η Συνάντηση των εταίρων του SIVA το οποίο συντονίζει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Στις 4 και 5 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν στην Βιέννη οι εργασίες της 2ης συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SIVA στο οποίο η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας είναι επικεφαλής ενός εταιρικού σχήματος έντεκα (11) εταίρων από την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Διαπιστώθηκε ότι το Έργο SIVA με τίτλο: «Βελτίωση της πρόσβασης στην ευρυζωνικότητα μέσω κοινών πρωτοβουλιών στην ΝΑ Ευρώπη», βρίσκεται σε ικανοποιητικό ρυθμό υλοποίησης και εντός των προδιαγεγραμμένων στόχων.

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνάντησης:

Παρουσιάστηκε αναλυτικά η πρόοδος ανά Πακέτο Εργασίας.
Έγινε συστηματική προεργασία για την υποβολή των εκθέσεων φυσικού και οικονομικού αντικειμένου.
Επιλύθηκαν επιμέρους τεχνικά ζητήματα των εταίρων.
Επιτεύχθηκε ένας καλύτερος συντονισμός μεταξύ των παραδοτέων που είναι αλληλοεξαρτώμενα μεταξύ τους.
Παρουσιάστηκαν τα εργαλεία κοινής ηλεκτρονικής διαχείρισης που επεξεργάστηκε η ΠΕΔ ΔΜ.
Επαναπροσδιορίστηκε ο προγραμματισμός των επόμενων συναντήσεων και εκδηλώσεων του Προγράμματος SIVA.

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι ανάμεσα στους βασικούς στόχους του έργου SIVA περιλαμβάνονται:

(α) Η μείωση του χάσματος πρόσβασης στην ευρυζωνικότητα ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια και ειδικότερα στις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές.

(β) Ο προσδιορισμός του ρόλου των περιφερειακών και τοπικών αρχών στην υλοποίηση εφαρμογών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

(γ) Η ανάπτυξη στρατηγικών και σεναρίων για τον καλύτερο συντονισμό των πολιτικών και των στρατηγικών ψηφιακής προσβασιμότητας στην ΝΑ Ευρώπη.

(δ) Η επεξεργασία μιας στρατηγικής ευρυζωνικότητας για τη Δυτική Μακεδονία και η ωρίμανση στόχων και στρατηγικών ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

Υπογραμμίστηκε ότι ανάμεσα στους ειδικούς στόχους του έργου SIVA περιλαμβάνονται:

(α) Στο τεχνικό επίπεδο: Μια online διεθνή πλατφόρμα παρακολούθησης της ευρυζωνικής εμπειρίας των πολιτών και των επιχειρήσεων στη ΝΑ Ευρώπη με εργαλεία γεω-χωρικής ανάλυσης.

(β) Στο επίπεδο των πολιτικών: Κοινές επεξεργασμένες προσεγγίσεις μείωσης του κόστους υποδομών δικτύων ευρυζωνικότητας, μέσα από κοινά περιφερειακά σχέδια.

(γ) Στο επίπεδο της χρηματοδότησης: Επεξεργασία νέων χρηματοδοτικών μηχανισμών και εταιρικότητας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις επενδύσεις ευρυζωνικότητας.
Από το Blogger.