Header Ads

Κοζάνη: Παράταξη «Ενότητα» – “Η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη δικαιώνει τις επιλογές και αναδεικνύει τα επιτεύγματά μας”

αρχείο λήψης (1)

Σε έργα και πρωτοβουλίες που δρομολογήθηκαν και ουσιαστικά ξεκίνησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τα οποία με ενθουσιασμό δέχεται και παρουσιάζει η σημερινή δημοτική αρχή, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη της Ενότητας, του πρώην δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα.

Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στο έργο του ΣΔΙΤ, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο πέτυχε ο δήμος Κοζάνης με σημαντική προσπάθεια στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο: Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ την άνοιξη του 2022 και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι διαδικασίες δημοπράτησης. Αναφέρεται επίσης στο κτίριο της Δομής της Ηλιαχτίδας στη ΖΕΠ, για το οποίο παρουσία της Δημοτικής Αρχής έγινε αγιασμός του εργοταξίου, το οποίο είναι εν λειτουργία από το καλοκαίρι του 2023. Ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μελετητικά, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του, υπογράφηκε η σύμβασή του και ξεκίνησε η κατασκευή του, επίσης κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

Τέλος σύμφωνα με την Ενότητα, ο Δήμαρχος Κοζάνης παρέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες το label με το οποίο ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης της Κοζάνης στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης. Ο ιδιαίτερα πανηγυρικός τρόπος με τον οποίο παρέλαβε την πλακέτα είναι ενδεικτικός της ικανοποίησης της νέας δημοτικής αρχής για το έργο που έκανε η προηγούμενη, δηλαδή η Ενότητα.

Η παράταξη της Ενότητας δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη, καθώς, τα παραδείγματα αυτά, δείχνουν πως επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο οι στρατηγικές της στοχεύσεις, προκειμένου να αναβαθμιστούν συνολικά οι υποδομές του Δήμου και να αναδειχτεί ο ρόλος της Κοζάνης στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η Ενότητα τονίζει ότι «Για όλα τα προαναφερθέντα έργα και πρωτοβουλίες η νυν Δημοτική Αρχή δεν είχε καμιά απολύτως συμβολή, ο τρόπος όμως που τα επικοινωνεί, δικαιώνει τις επιλογές και αναδεικνύει τα επιτεύγματα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, παρόλο που ποτέ δεν γίνεται αναφορά στην πατρότητα όλων αυτών».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.