Header Ads

Κοζάνη: Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων ανήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Εντατικούς ελέγχους μέσα στην περίοδο εορτών του Πάσχα για την πάταξη περιπτώσεων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων αλλά και της ποιότητας αυτών, θα ξεκινήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη βοήθεια των συναρμόδιων Υπουργείων.

Αυτό ανήγγειλε από την Κοζάνη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα και στον διάλογο που έχει ανοίξει με τους αγρότες προκειμένου να υπάρξει βελτίωση στα ζητήματα που έχουν προκύψει με την ΚΑΠ.

Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η διαβούλευση για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Παράλληλα μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στις πληρωμές για τις ζημίες που έχουν υποστεί αγρότες στο ζωικό τους κεφάλαιο όσο και στις καλλιέργειες ύψους 76 εκ. ευρώ, ενώ άμεσα θα πληρωθεί και η πρώτη δόση και το αγροτικό πετρέλαιο κίνησης.

Συνάντηση με τους αγρότες

Στη συνάντηση που είχε στην Κοζάνη ο κ. Αυγενάκης με τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας στάθηκε και στα ζητήματα που έχουν σχέση με τους ελέγχους της αγοράς, οι οποίοι όπως ανέφερε θα είναι εντατικοί σε όλα τα προϊόντα ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Χαρακτήρισε επιβεβλημένο το διάλογο με τους αγρότες προκειμένου να βελτιωθούν, όπως είπε, τα ζητήματα που προέκυψαν με τη νέα κοινή αγροτική πολιτική και τα οποία έβγαλαν στους δρόμους όχι μόνο τους αγρότες της χώρας μας αλλά και όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει το υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες για την επίλυση των ζητημάτων τους, ο κ. Αυγενάκης θα επισκεφτεί μέσα στην εβδομάδα τα Καλάβρυτα, τη Γαλλία και τη Σλοβενία.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.