Header Ads

Κοζάνη: «Μερική Ανάδειξη της Πόλης της Αρχαίας Αιανής»

αρχαια

Έως τα τέλη του έτους θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του έργου «Μερική Ανάδειξη της Πόλης της Αρχαίας Αιανής», οι οποίες σήμερα βρίσκονται στο 70%. Αυτό ανέφερε η Προϊστάμενη της ΕΦΑ Κοζάνης, Αρετή Χονδρογιάννη – Μετόκη, ενημερώνοντας τους Αντιπεριφερειάρχες Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης, Γιώργο Βαβλιάρα και Οικονομικών και Διοίκησης, Μενέλαο Μακρυγιάννη, που επισκέφτηκαν τον χώρο των εργασιών.

Οι εργασίες αφορούν στη διαμόρφωση μονοπατιών περιήγησης, στην προμήθεια πινακίδων σήμανσης και πληροφοριακού υλικού, στην προμήθεια ηλεκτροκίνητου αμιξιδίου ΑΜΕΑ καθώς και στην συντήρηση της Δεξαμενής.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ και δικαιούχος είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης. Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης, Γιώργος Βαβλιάρας «Ο σημαντικός αρχαιολογικός πλούτος της Αιανής αναδεικνύεται με την ολοκλήρωση των εργασιών, όπου πλέον ο επισκέπτης θα περιηγείται σε ένα σημαντικό τμήμα της Αρχαίας πόλης της Αιανής». Η Αρχαία πόλη και η Νεκρόπολη καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, αποτελούν σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο για τη Δυτική Μακεδονία. Η Περιφερειακή αρχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στοχεύει στην ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου και στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.