Header Ads

Γρεβενά: Πρόταση για τη «Δημιουργία Εθνικού Δικτύου Μονοπατιών και Διαδρόμων Πεζοπορίας»

μονοπατια

Πρόταση χρηματοδότησης για υπέβαλε η Π.Ε. Γρεβενών στην Πρόσκληση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Η πρόταση υποβλήθηκε ως προτεινόμενο υποέργο της γενικής πρότασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Διαμόρφωση – Ανάδειξη ορειβατικών πεζοπορικών μονοπατιών, μικρών διαδρομών, από το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας έως Κηπουρειό και Δεσκάτης της Π.Ε. Γρεβενών», προϋπολογισμού 740.000€.

Η πρόταση περιλαμβάνει 14 διαδρομές, με συνολικό μήκος 89.261 μέτρα. Στα τμήματα αυτά προβλέπεται η οριοθέτηση διαδρομής (ίχνος), εγκατάσταση πλήρους σήμανσης με ενημερωτικές και δεικτικές πινακίδες, οργάνωση θέσεων θέας, κατασκευή κιοσκιών, βελτίωση προσβασιμότητας, βελτίωση καταστρώματος και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, όπου αυτά απαιτούνται.

Η Περιφερειακή Αρχή, αναφέρει το γραφείο του αντιπεριφρειάρχη Γρεβενών, Αθανάσιου Φωλίνα, αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για τη δημιουργία υποδομών, ικανών να προσελκύσουν επισκέπτες για όλη την Περιφέρεια, με την ανάδειξη της μοναδικότητάς της μέσω διαδρομών στη Φύση της, τον Πολιτισμό και την τοπική ιστορία.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.