Header Ads

Κοζάνη: Προχωρά η μελέτη ανάπλασης στο πάρκο του ΟΣΕ – Ολοκληρώνονται μελέτες αναπλάσεων

οσε

Με αντικείμενο, την πορεία της μελέτης ανάπλασης του πάρκου του ΟΣΕ,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης, παρουσία στελεχών των Διευθύνσεων, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, καθώς και της μελετητικής ομάδας της ΑΝΚΟ.

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο των αιτημάτων προς την εταιρεία: έχει παραλάβει την προμελέτη της ανάπλασης των 54.609 τετραγωνικών μέτρων, έχει αναθέσει την προμελέτη του Άλσους 12.917 τετραγωνικών μέτρων του ΟΣΕ, ώστε να επιτευχθεί ενιαία, μελετητικά, φιλοσοφία στην ανάπλαση του χώρου, έχει παραλάβει τον φάκελο έργου σχετικά με τη σύνταξη μελέτης αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής, ενώ έχει προκηρύξει και την νέα κυκλοφοριακή μελέτη, που θα λύσει πολλά από τα θέματα που εκκρεμούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η ανάπλαση της περιοχής του ΟΣΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, αποτελεί βασικό κομμάτι στον ειδικότερο σχεδιασμό των παρεμβάσεων για την ανάδειξη του δημόσιου χώρου. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τις πλατείες, Ελευθερίας, Μικράς Ασίας, Γιολδάση και της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου.

Παράλληλα, όπως κάνει γνωστό, ολοκληρώνονται και αναμένεται να παραδοθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου οι μελέτες εφαρμογής, για την ανάπλαση των πλατειών: Συντάγματος, Αλώνια και Άνω Κώμης,  την ανάπλαση στο Οικοδομικό Τετράγωνο 597 της πόλης Κοζάνης, στο  Ανατολικό  τμήμα Αγίου Δημητρίου και για την ανάπλαση του Λόγιου Πάρκου.

Ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, αναφέρει ο δήμος Κοζάνης, αντιμετωπίστηκαν οι εκκρεμότητες και ολοκληρώνονται οι μελέτες των αναπλάσεων των οδών Ολύμπου και Αριστοτέλους, προκειμένου αυτές να υποβληθούν στο μέτρο των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η μελέτη της οδού Παπανδρέου.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.