Header Ads

Δυτική Μακεδονία: Πολιτιστικές εκδηλώσεις (28-31/7)

πολιτιστικα

-Με ελεύθερο κάμπινγκ και συναυλίες ξεκινούν σήμερα  Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 στο Νησί Γρεβενών τα 21α Γιαγκούλεια τα οποία διοργανώνει στις όχθες του Αλιάκμονα ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Γρεβενών. Αύριο το βράδυ θα εμφανιστούν οι «Κούπες», το Σάββατο οι «Εναρέ» και οι αδελφές Κυριακίδη και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί πάρτι στην πισίνα.

-Τη θεατρική παράσταση, με το έργο του Νικολάι Γκόγκολ «Τα παντρολογήματα», σε διασκευή & σκηνοθεσία της Γενοβέφας Βουνοτρυπίδου, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Μικρή αυλαία» του Πολιτιστικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας «ο Σωτήρας», την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 21:15, στο Υπαίθριο θέατρο Σερβίων.

-Ποντιακή μουσική βραδιά διοργανώνει, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, ο ποντιακός μορφωτικός σύλλογος Αγίου Δημητρίου- Ρυακίου στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου.

-Ο Εθιμικός – Φυσιολατρικός – Ιππικός- Περιβαλλοντικός και Οδοιπορικός(Ε.Φ.Ι.Π.Ο.Σ.) σύλλογος Κρόκου διοργανώνει κρητικό και νησιώτικο γλέντι, με τον Αντώνη Χαβαδάκη την Παρασκευή 28 Ιουλίου στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής, στον Κρόκο Κοζάνης.

-Την καθιερωμένη Γιορτή Κρασιού διοργανώνει ο σύλλογος αμπελουργών και οινοποιών Σιάτιστας «Ο Άγιος Τρύφων»

το Σάββατο 29 Ιουλίου, στις  21:00, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου- Λυκείου «Γεώργιος Παπαγεωργίου» στη Σιάτιστα. Στη γιορτή, υπό τους ήχους του συγκροτήματος  «Αρίωνες», θα συμμετέχουν τα χορευτικά του Κέντρου Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕ.Λ.Ε.) Λάρισας και του Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Νάουσας «Η Αράπιτσα».

Γιορτή φασολιού στο Σισάνι, διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Σισανίου, το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 19:30, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «Η ΚΟΖΙΑΝΗ» και  την ορχήστρα του Τάκη Μπέτζιου.

-Στον δήμο Βοΐου θα πραγματοποιηθούν επίσης: Το Σάββατο 29/7, παραδοσιακό πανηγύρι σε Ροδοχώρι, Πεπονιά και Ομαλή και γλέντι στη Δάφνη. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν: Πανηγύρι στους Αγίους Αναργύρους και εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Θωμαΐδη, στο Σισάνι. 

-Το 8o αντάμωμα Πολυρραχιωτών διοργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυρράχου το Σάββατο 29 Ιουλίου, από τις 21:00,  στην πλατεία του χωριού.

-Το 13ο αντάμωμα Τρανόβαλτου, με διοργανωτή τον πολιτιστικό μορφωτικό σύλλογο «η Αναγέννηση», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 22:00, στον προαύλιο χώρο γυμνασίου Τρανόβαλτου.

-Το Πανηγύρι Ποντινής διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, το Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 20:00, στην κεντρική πλατεία Ποντινής, με τη συμμετοχή, του χορευτικού τμήματος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βατολάκκου..

-Μουσική βραδιά με τον Χάρη Κωστόπουλο και τη Στεφανία Γονίδη πραγματοποιεί ο σύλλογος Ποντίων φοιτητών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, το Σάββατο 29 Ιουλίου, από τις 21:00, στην κεντρική πλατεία Πετρανών.

-Ο Σύλλογος Αμπελοχωρίου Καστοριάς, «Άγιος Σπυρίδων» πραγματοποιεί δύο ποντιακές βραδιές, σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου με την ορχήστρα του  Θεόφιλου Σεχίδη και αύριο Σάββατο 29 Ιουλίου με τον Στάθη Νικολαΐδη

-Η ετήσια έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού θα λειτουργεί στον πεζόδρομο Ειρήνης και Φιλίας, από σήμερα 28.7.2023 μέχρι και τις 15 Αυγούστου.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.