Header Ads

Τι θα ισχύει για το αντιγριπικό εμβόλιο

Μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή θα χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινάει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας covid-19 στη χώρα μας.

Τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας των εμβολίων, καθώς φέτος έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον 1,1 εκατ. δόσεις εμβολίων ενάντια στη γρίπη σε σχέση με πέρυσι όπου και πάλι το υπουργείο Υγείας είχε προμηθευτεί 1 εκατ. επιπλέον δόσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Θα υπάρχει μια διαθεσιμότητα 4,2 εκατ. δόσεων εμβολίων που είναι επαρκές νούμερο προκειμένου να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Επανέλαβε τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, «όπου φέτος θα πρέπει να την κάνουμε πράξη λόγω των ειδικών συνθηκών. Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς η γρίπη στη χώρα μας ξεκινάει από το Δεκέμβριο και μετά και παραμένει μέχρι τον Απρίλιο Άρα όσο πιο αργά εμβολιαστούμε τόσο πιο εύκολο θα είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο αν χρειάζεται τεστ κορονοϊού, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, δήλωσε στην ΕΡΤ πως δεν απαιτείται κάτι τέτοιο. Σημειώνεται πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ζητήσει να αναβάλλεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός σε άτομα που υπάρχει πιθανότητα να νοσούν από COVID-19, ανεξάρτητα από την ένταση των συμπτωμάτων, έως την πλήρη αποθεραπεία τους.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.