Header Ads

Κρούσματα κορονοϊού σε κρουαζιερόπλοιο - Επιστρέφει στο Ηράκλειο

Ονοματοδοσία του Mein Schiff 6, 31 Μαϊου, Αμβούργο. 

Στο λιμάνι του Ηρακελίου επιστρέφει το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6 μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των μελών του πληρώματος. Αμέσως σήμανε ”συναγερμός” και οι φορείς απομονώθηκαν σε ειδικό χώρο του πλοίου ενώ γίνονται συνεννοήσεις με τον ΕΟΔΥ για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν. 

Το κρουαζιερόπλοιο, σύμφωνα με το Υπ.Ναυτιλίας είχε αποπλεύσει στις 10 το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο της Κρήτης με τελικό προορισμό των Πειραιά με 666 μέλη πληρώματος και 922 επιβάτες.

Οι τελευταίοι δεν υποβλήθηκαν τώρα σε τεστ καθώς πριν επιβιβαστούν είχαν ήδη επιδείξει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) έτσι σε τεστ υποβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δειγματοληπτικά 150 μέλη πληρώματος και εξ αυτών 12 βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Αμέσως τέθηκαν σε καραντίνα επί του πλοίου το οποίο βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου. 

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Το Mein Shiff 6 άρχισε τα ταξίδια του πριν από λίγες μόλις ημέρες με λιμάνι απόπλου το Ηράκλειο και προορισμούς Πειραιά και Κέρκυρα, σύμφωνα με το αρχικό προγραμματισμό. 

Ανακοινώνοντας την έναρξη των κρουαζιέρων η πλοιοκτήτρια TUI Cruises είχε τονίσε πως η ασφάλεια των επιβατών, του προσωπικού, καθώς επίσης και του ελληνικού πληθυσμού αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της : «Οι κρουαζιέρες είναι εφικτές ακόμα και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η δε Διευθύνουσα Σύμβουλος Wybcke Meier είχε επισημάνει πως σε  συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, καταρτήστηκε ένα σχέδιο για τη διασφάλιση του ύψιστου βαθμού ασφάλειας των επιβατών  καθ′ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. 

Όπως είχε τονιστεί στο πλαίσιο των επιπλέον προληπτικών μέτρων, η εταιρεία κρουαζιέρας από το Αμβούργο εισήγαγε και την υποχρέωση υποβολής σε τεστ με σκοπό τη διεξαγωγή κρουαζιέρων μεγαλύτερης διάρκειας με εξόδους στη στεριά. Από τις αρχές του Σεπτέμβρη κι έπειτα, όλοι οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πρόσφατο τεστ ανίχνευσης του COVID-19 (τεστ PCR). Το κόστος του τεστ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του ταξιδιού.

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.