Header Ads

ΑΣΕΠ: 7.859 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και ιατρικού προσωπικού, άμεσα οι νέοι διορισμοί στην Υγεία

ΑΣΕΠ: 7.859 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και ιατρικού προσωπικού, άμεσα οι νέοι διορισμοί στην Υγεία

Αμεσοι διορισμοί γιατρών και νοσηλευτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέσω ΑΣΕΠ.

Στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας προχωράει η κυβέρνηση, με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τις εξής προσλήψεις

- 4.000 θέσεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, κυρίως όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

- 400 θέσεις ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων οι μισές περίπου θα αφορούν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

- 1.650 θέσεις επαγγελματιών νοσηλευτών για την απόκτηση ειδικότητας στην επείγουσα - εντατική ιατρική και 600 ακόμα νοσηλευτών δημόσιας υγείας.

- 1.209 μόνιμες θέσεις με την προκήρυξη 6Κ/2020, της οποίας οι αιτήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Συνολικά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να προστεθούν στο σύστημα περίθαλψης 7.859 θέσεις επαγγελματιών νοσηλευτών, γιατρών, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού για υγειονομικές δομές σε όλη την επικράτεια.

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να δημοσιευθεί η νέα προκήρυξη για 400 θέσεις ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων οι μισές θα αφορούν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα άμεσα αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα Υγείας 1.650 άτομα για την απόκτηση ειδικότητας στην επείγουσα - εντατική ιατρική και 600 ακόμα νοσηλευτές δημόσιας Υγείας.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.