Header Ads

«Galentine's Day»: Η απάντηση στον Αγιο Βαλεντίνο είναι η γιορτή της γυναικείας φιλίας

Οι γυναίκες γιορτάζουν τις γυναίκες στην «Galentine's Day». 

Είναι πιθανόν οι σοκολάτες, τα μυστηριώδη δώρα και τα κεριά σε ένα ρομαντικό δίπλο με το έτερον ήμισυ να ενθουσιάζουν τους περισσότερους που γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ωστόσο, υπάρχουν γυναίκες που προτιμούν να περνούν μια ημέρα μαζί τις φίλες τους, στην λεγόμενη «Galentine’s Day».

Τι είναι όμως η «Galentine’s Day» και πώς προέκυψε; Η «Galentine’s Day» είναι μια γιορτή που δημιούργησε το 2010 η Λέσλι Νόουπ, ο χαρακτήρας που υποδύεται η Εϊμι Πόλερ στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά του δικτύου NBC, «Parks and Recreation». Εκτοτε, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν τον Αγιο Βαλεντίνο. «Είναι η καλύτερη ημέρα του χρόνου. Κάθε 13 Φεβρουαρίου, οι φίλες μου κι εγώ εγκαταλείπουμε τους συζύγους και συντρόφους μας στο σπίτι, συναντιόμαστε και διασκεδάζουμε. Οι γυναίκες γιορτάζουμε τις γυναίκες. Είναι υπέροχο και θα πρέπει να κηρυχθεί εθνική εορτή», εξήγησε η Νόουπ.

Αντί να γιορτάσουμε την αγάπη που έχουμε για τον σύντροφό μας, περνούμε την ημέρα με τις καλύτερές μας φίλες, οι οποίες αποτελούν εν τέλει τις αδερφές ψυχές μας και αξίζουν μια ξεχωριστή γιορτή, αποκλειστικά για αυτές, λέει η Νόουπ.

Στην «Galentine’s Day», οι συμμετέχουσες ανταλλάσουν γράμματα και αφιερώνουν ομιλίες όπου εκφράζουν η μια στην άλλη τον θαυμασμό και την αγάπη τους. Μερικές χαρίζουν μαξιλάρια όπου πάνω υπάρχουν κεντημένα τα πρόσωπά τους, τρώνε σε εστιατόρια και μετά πίνουν το ποτό τους σε μπαρ. Για να γιορτάσουμε το «Galentine’s Day» παραδοσιακά, το μπραντς είναι απαραίτητο και λειτουργεί σαν φόρος τιμής στην Νόουπ και την αγάπη της για τον συνδυασμό του πρωϊνού και μεσημεριανού γεύματος. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για βραδινή έξοδο, μια καλή και οικονομική λύση είναι η συγκέντρωση σε κάποιο σπίτι, η παρακολούθηση μιας κομεντί ή άλλου είδους ταινίας, η ομαδική περιποίηση προσώπου, το μανικιούρ-πεντικιούρ και συζητήσεις μέχρι τις πρωϊνές ώρες.

Ενας μεγάλος αριθμός διασημοτήτων συμπεριλαμβανομένων των Ρις Γουϊδερσπουν, Εϊμι Πόλερ, Ρασίντα Τζόουνς, Ομπρεϊ Πλάζα, Τζένα Ντιουάν, Σοφία Μπους, Μπέλα Χαντίντ και Μπλέικ Λάιβλι, δημοσιεύουν τα τελευταία χρόνια στα κανάλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες, βίντεο και όμορφα μηνύματα προς τις πολύτιμες φίλες τους.

Πολλά καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ στον κόσμο εμπνεύστηκαν από την «γιορτή των γυναικών» και λάνσαραν ειδικά δώρα, μενού και ποτά, αφιερωμένα στη δύναμη και σημασία της γυναικείας φιλίας. 

Με πληροφορίες από το RTE, το Bustle

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.