Header Ads

«Οι Απείθαρχοι»: Το νέο βιβλίο της Σεμίνας Διγενή

«Οι Απείθαρχοι», το νέο βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέα Σεμίνας Διγενή μετά το «Κίτρινο Υποβρύχιο», μας μεταφέρουν στο «μεταιχμιακό» σύμπαν μιας εξαϋλωμένης ουτοπικής πόλης, όπου ζουν όλα τα πρόσωπα και οι εκδοχές του εκμοντερνισμένου κόσμου μας, στον 20ό αιώνα. 

Όλες αυτές οι πολύπλοκες και αλλόκοτες συγκατοικήσεις ξετυλίγουν μια μικροσκοπική παρατήρηση των κύκλων της παγκόσμιας πολιτισμικής ιστορίας.

Ανάμεσα στους 100 απείθαρχους «ενοίκους», ο Μπόουι, η Νίνου, ο Αϊνστάιν, ο Μπέρνχαρντ, η Μονρόε, η Κοτοπούλη, ο Προυστ, ο Αττίλας, η Γουαινχάουζ, η Λαμπέτη, ο Βέγγος, οΣαραμάγκου, ο Φρόιντ, ο Σιδηρόπουλος, ο Γουίλιαμς, η Γώγου, ο Πικάσο, ο Βάρναλης, ο Κομπέιν, η Βασιλειάδου, ο Λανγκ κα. 

Μια παράξενη Βαβέλ, όπου περιέργως όλοι συνεννοούνται άψογα. Ακόμη και μέχρι το αναπάντεχο τέλος.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και ανατρεπτικό κείμενο, καθώς στους 50 ορόφους ενός παράξενου Κόκκινου Ουρανοξύστη συνυπάρχουν και διεξάγουν συναρπαστικούς διαλόγους σπουδαίες προσωπικότητες – συγγραφείς, ηθοποιοί, ποιητές, τραγουδιστές, επιστήμονες κ.ά.

Μια σύνθεση έρευνας, μελέτης και μυθοπλασίας.

«Οι Απείθαρχοι» θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις «Κάκτος» στις αρχές Μαρτίου.

Η έναρξη συνεργασίας της Σεμίνας Διγενή με τον «Κάκτο» συμπίπτει με την νέα εποχή του εκδοτικού οίκου, η οποία ξεκίνησε με την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σηματοδοτείται από επιλογές τίτλων υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που θα συμπληρώνουν τη διαχρονική σειρά της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας». 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.