Header Ads

Το τελευταίο «αντίο» στην Κική Δημουλά

Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που αγάπησαν την ποίηση της, αποχαιρετούν αυτή την ώρα, στο Α΄ Νεκροταφείο την πολυβραβευμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 89 ετών.

Ανάμεσα τους εκπρόσωποι των γραμμάτων και τεχνών αλλά και του πολιτικού κόσμου: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλοπουλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Ζυράννα Ζατέλη, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Νίκος Δήμου, ο Κώστας Γεωργουσοπουλος,ο Γιώργος Μεσσάλας, ο Γιάννης Παπαθανασίου. 

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του ΥΠΠΟΑ και του υπουργείου Εσωτερικών, η κηδεία της Κικής Δημουλά τελείται δημοσία δαπάνη. Η απόφαση ελήφθη ως ελάχιστος φόρος τιμής στην ποιήτρια, ενώ παράλληλα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη της και το έργο της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η κ. Μαριάννα ΒαρδινογιάννηΟ πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγο του ΜαρέβαΟ δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας ΜπακογιάννηςΗ Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.