Header Ads

Σε ετοιμότητα το Υπουργείο Τουρισμού – Μειωμένος ο ρυθμός προκρατήσεων

.

Ομάδα κρίσης έχει συστήσει το Υπουργείο Τουρισμού, με τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορονοϊού. Ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, συνέστησε ψυχραιμία, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον τουριστικό κλάδο, αλλά και με το Υπουργείο Υγείας.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν ακυρώσεις στις κρατήσεις που έχουν γίνει, ωστόσο έχει μειωθεί ο ρυθμός προκρατήσεων. Εκτίμηση είναι, ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί προϊόντος του χρόνου.

Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σιγάλας, δήμαρχος Σαντορίνης, αναφέρει ότι το νησί είναι ο αγαπημένος προορισμός των Κινέζων, καθώς αποτελούν το 10-12% της τουριστικής κίνησης του νησιού. Ωστόσο έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες επισκέψεις από Κινέζους και έχουν απελευθερωθεί δωμάτια για Μάρτιο - Μάιο. Οι επιχειρηματίες ξενοδόχοι έχουν μπει στη λογική της εξισορρόπησης των απωλειών, απευθυνόμενοι σε νέες χώρες – αγορές. Ηδη πραγματοποιούνται συμφωνίες, όμως η αγορά είναι συγκρατημένη.

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη και με την πρόεδρο του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου, προκειμένου να σχεδιαστεί η προβολή της Σαντορίνης, το επόμενο διάστημα, ενώ ο δήμος βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες: Volotea, SkyExpress και Aegean, ώστε να προσφέρουν μειωμένα ναύλα, την επόμενη περίοδο.

Από την πλευρά του, ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της ομοσπονδίας των ενώσεων τουριστικών πρακτορείων fedHATTA, τονίζει ότι χάθηκε ένα μικρό κομμάτι από τους 200.000 Κινέζους που έρχονται όλο το χρόνο στην Ελλάδα. Υπάρχει ανησυχία, όχι όμως και πανικός.

Επισημαίνει δε, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Ιταλία, καθώς έχουν ακυρωθεί σχολικές εκδρομές από και προς την Ιταλία, ενώ υπάρχει ζήτημα και για τα επαγγελματικά ταξίδια μέσω του Μιλάνου. Πάντως, δεν υπάρχουν συνέπειες για ταξιδιώτες που ακυρώνουν κρατήσεις στα τουριστικά γραφεία.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.