Header Ads

Υπό πλήρη έλεγχο όλες οι πυρκαγιές στην Αυστραλία ύστερα από τέσσερις μήνες

reuters/alkis konstantinidis

Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, πως όλες οι πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας, βρίσκονται πλέον υπό πλήρη έλεγχο.

«Υστερα από πέντε μήνες καταστροφικών πυρκαγιών, με τους κατοίκους και τους πυροσβέστες να έχουν περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω, πως όλες οι φωτιές στη Νέα Νότια Ουαλία, βρίσκονται υπό έλεγχο», ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Twitter, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ρομπ Ρότζερς.

Αν και υπάρχουν ακόμα 24 εστίες, αυτές βρίσκονται υπό έλεγχο, ενώ οι πρόσφατες βροχές βοήθησαν στην κατάσβεση άλλων τριάντα.

Να υπενθυμίσουμε πως οι καταστροφικές πυρκαγιές, έκαιγαν ασταμάτητα επί τέσσερις μήνες, καταστρέφοντας μία έκταση που ξεπερνάει τα 120 εκατομμύρια στρέματα, ίση περίπου με το μέγεθος της πολιτείας της Πενσυλβάνια. Πρέπει επίσης να σημειωθεί, πως στους τέσσερις αυτούς μήνες, 33 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, τουλάχιστον ένα εκατομμύρια ζώα πέθαναν.

 

 

 

Πηγή: HuffPost US

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.