Header Ads

Δ. Μακεδονία: Πρόταση μομφής στην πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου

Δ. Μακεδονία: Πρόταση μομφής στην πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου

Την άρση της εμπιστοσύνης τους προς την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Ευφροσύνης Ντιό κατέθεσαν στη σημερινή (26/2/2020) συνεδρίαση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «Ανατροπή – Δημιουργία», με  επικεφαλής το Θεόδωρο Καρυπίδη, «ΕΛΠΙΔΑ», με  επικεφαλής τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου και «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή», με  επικεφαλής το Στέφανο Πράσσο, τόσο για το γεγονός ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση, δεν έκανε αποδεκτό να συζητηθεί πριν την ημερήσια διάταξη για το θέμα για την απολιγνιτοποίηση που έθεσαν, όσο και γιατί δεν τηρήθηκε ο χρόνος για την πρόσκληση της έκτακτης συνεδρίασης, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

Για την πρόσκληση αυτή διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως με επιστολή μας, την οποία καταθέσαμε στη Γραμματεία του περιφερειακού συμβουλίου, παραθέτοντας αναλυτικά τους λόγους που θεωρούμε άκυρη την πρόσκληση και παρόλα αυτά η πρόεδρος δεν προέβη μέχρι σήμερα σε καμία πράξη με σκοπό να διορθώσει τα προηγούμενα ατοπήματα, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την εύρυθμη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου. και αγνοώντας επιδεικτικά τις αιτήσεις μας» ανέφεραν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους που αναγνώστηκε στο σώμα.

«Προσβλητικά» χαρακτήρισε από την πλευρά της η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Εφροσύνη Ντιό για τα όσα της επισυνάπτουν οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι έχει «ήσυχη τη συνείδησή της» για τι έκανε αυτό ορίζει ο κανονισμός, ενώ πρόσθεσε ότι όλο αυτό το διάστημα «λειτούργησε δημοκρατικά».

Σκληρή κριτική άσκησε προς την αντιπολίτευση ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, γιατί όπως είπε όλα αυτά είναι «ψευδεπίγραφα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», ενώ χαρακτήρισε «κόσμημα» την κ. Ντιό, τόσο για το ήθος και την ειλικρίνεια όσο και για τη δημοκρατική συμπεριφορά.

Και οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν στηρίζει με την ψήφο τους την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συγκρότησης του προεδρείου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.