Header Ads

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο ζητάει συγγνώμη από τις γυναίκες που παρενόχλησε σεξουαλικά

Ερευνα που έγινε από το συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους χορευτές στις όπερες των Ηνωμένων Πολιτειών, κατέληξε πως περισσότερες από είκοσι γυναίκες είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή βιώσει ανάρμοστη συμπεριφορά από τον σπουδαίο ισπανό, τενόρο, Πλάθιντο Ντομίνγκο, κατά την διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής στις όπερες της Ουάσιγκτον και του Λος Αντζελες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους δικηγόρους του «American Guild of Musical Arts», εικοσιεφτά γυναίκες βίωσαν ξεκάθαρη κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλική παρενόχληση τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, μια μέρα μετά την απόφαση των ενόρκων δικαστηρίου του Μανχάταν, οι οποίοι έκριναν ένοχο τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση και βιασμό, με δήλωση του, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις ενέργειες του.

«Τους τελευταίους μήνες αφιέρωσα χρόνο προκειμένου να αναλογιστώ τις κατηγορίες που με βαραίνουν, από συνεργάτες μου. Σέβομαι το γεγονός πως αυτές οι γυναίκες κατάφεραν τελικά να βγουν και να μιλήσουν. Θέλω να ξέρουν πως τους ζητώ συγγνώμη για τον πόνο που τους προκάλεσα και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου, ενώ βγαίνω πιο ώριμος μέσα από αυτή την εμπειρία». 

Σε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο από το πρακτορείο Associated Press, 9 γυναίκες δήλωναν ότι παρενοχλήθηκαν από τον διάσημο τενόρο από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το Associated Press δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο και δεύτερη έρευνα, στην οποία άλλες 11 γυναίκες δήλωναν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Πλάθιντο Ντομίνγκο.

Μετά τις κατηγορίες εναντίον του, ο Ντομίνγκο εγκατέλειψε τον Οκτώβριο την διεύθυνση της Όπερας του Λος Άντζελες, μια θέση που κατείχε από το 2003. Επίσης αρνήθηκε να εμφανισθεί στην Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ άλλες αμερικανικές όπερες ματαίωσαν τις παραστάσεις του. Ωστόσο συνέχισε τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί, πως μέχρι σήμερα ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, αρνείτο τις κατηγορίες εις βάρος του.

 

Με πληροφορίες από HuffPost US, Associated Press

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.