Header Ads

Τραγωδία στην Τουρκία από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Ανείπωτη καταστροφή και εφιάλτης δίχως τέλος ξημέρωσε για την Τουρκία, καθώς αργά το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, μεγάλη έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην περιοχή της Μανίσα, με αποτέλεσμα 200 ανθρακωρύχοι να βρουν τραγικό θάνατο, 80 να τραυματιστούν, 360 να έχουν διασωθεί, ενώ άλλοι 200 εργαζόμενοι παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι.



Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να μπορέσουν τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν στους παγιδευμένους ανθρακωρύχους και να τους απεγκλωβίσουν. Σύμφωνα με τον Γιλντίζ, τέσσερις από τους 80 τραυματίες είναι βαριά τραυματισμένοι, ενώ παράλληλα υπάρχει ανησυχία, καθώς ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.


Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΥΣ



ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. ΤΙΠΟΤΑ : Από ιδρύσεώς του το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε (και θα έχει πάντα) στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών του την θέση αυτή.

Θέση αδιαπραγμάτευτη που αφορά σε κάθε ανθρώπινη ζωή, ανεξαρτήτου Εθνικότητας, ανεξαρτήτου φυλής, ανεξαρτήτου Θρησκείας.



Την ώρα που η έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της Τουρκίας λαμβάνει χαρακτηριστικά Εθνικής τραγωδίας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει –καταρχάς- τη θλίψη του για τους εκατοντάδες νεκρούς ενώ δε μπορεί και να μην στηλιτεύσει τα φαινόμενα ελλιπών μέτρων και κανονισμών ασφάλειας που καταγγέλλουν Τούρκοι συνάδελφοι.

787 εργαζόμενοι, εκατοντάδες οι νεκροί, αδιευκρίνιστος ο αριθμός των ανηλίκων, πενιχρές οι ελπίδες.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμπαρίσταται στους Τούρκους συναδέλφους ανθρακωρύχους και στις οικογένειες αυτών, καταδικάζει κάθε ολιγωρία και αμέλεια των υπευθύνων με την ελπίδα ότι η εισαγγελική έρευνα θα φωτίσει τις μαύρες πτυχές μίας ακόμα τραγωδίας γραμμένης στα έγκατα της γης, με το αίμα των ανθρώπων της εργασίας.



Γραφείο Τύπου
Από το Blogger.