Header Ads

Επίσκεψη στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και το Ορυχείο από τον Θέμη Μουμουλίδη

Την Τετάρτη 14.05.2014 κλιμάκιο του συνδυασμού "αλλαΖουμε εποχη" με υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τον κ. Θέμη Μουμουλίδη επισκέφθηκε τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και το Ορυχείο Νοτίου Πεδίου, όπου και μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων στο χώρο του εστιατορίου.


Το κλιμάκιο είχε επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γιάννη Θεοφύλακτο και συμμετείχαν σε αυτό οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Π.Ε. Κοζάνης Θεοδόσης Καδόγλου, Θεόδωρος Καρώνης, Γιώργος Μητλιάγκας, Μαρίνα Τεντσογλίδου και Νίκος Χατσίδης. Το κλιμάκιο συνόδευε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νομό Κοζάνης, κυρία Ευγενία Ουζουνίδου.

Οι υποψήφιοι του κλιμακίου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ότι ο συνδυασμός "αλλαΖουμε εποχη", που αποτελεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην πώληση έστω και ελάχιστου τμήματος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Η ενέργεια είναι εθνικός πλούτος και δεν πωλείται.

Για τον συνδυασμό "αλλαΖουμε εποχη" η Δ.Ε.Η. Α.Ε. δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού και δεν πρέπει να επιτραπεί το ξεπούλημά της. Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που την 04.05.2014 στην πλατεία της Κοζάνης τέθηκε κατηγορηματικά υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της Δ.Ε.Η. και δήλωσε ότι "το σχέδιο για την 'μικρή' Δ.Ε.Η. σταματά στα τέλη Μαΐου", ο συνδυασμός "αλλαΖουμε εποχη" θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την υπεράσπιση της ενέργειας ως εθνικού μας πλούτου και για την αποτροπή οποιωνδήποτε σχεδίων πώλησης, τεμαχισμού ή διάλυσης της Δ.Ε.Η.

Ο συνδυασμός "αλλαΖουμε εποχη" είναι υπέρ της αντικατάστασης παλαιών ρυπογόνων μονάδων, λέει ΝΑΙ στην κατασκευή του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 με προϋποθέσεις, υποστηρίζει την συνέχεια αξιοποίησης των κοιτασμάτων λιγνίτη της Δυτικής Μακεδονίας ως κύριου πυλώνα ενεργειακής πολιτικής και ανάπτυξης της Ελλάδας με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος. Ο συνδυασμός "αλλαΖουμε εποχη" θέτει την ανάγκη ενός μακροχρόνιου δημοκρατικού ενεργειακού σχεδιασμού για τη χώρα, όπου στρατηγικός στόχος θα πρέπει να είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας. Τέλος ο συνδυασμός "αλλαΖουμε εποχη" πιστεύει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή ένδεια, να αναπτυχθεί μια φιλολαϊκή τιμολογιακή πολιτική, να προχωρήσουν και ολοκληρωθούν οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών, να αυξηθεί ο τοπικός πόρος στο 1,5 % με παράλληλη ορθολογική του αξιοποίηση και να καταρτιστεί μια αναπτυξιακή και επενδυτική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι έθεσαν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με θέματα ανεργίας, προσλήψεων, αξιοποίησης εργατικού δυναμικού, εύρεσης πόρων, επιπτώσεων ρύπανσης στον ανθρώπινο οργανισμό και στο περιβάλλον, απογοήτευσης από αθέτηση υποσχέσεων των μέχρι σήμερα διοικούντων την Περιφέρεια και τη χώρα, σκληρών συνθηκών καθημερινότητας λόγω μνημονίων και αντιλαϊκών μέτρων. Ακολούθησε εξαιρετικά εποικοδομητικός διάλογος με τους ενημερωμένους και προβληματισμένους για το μέλλον της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας λιγνιτωρύχους.
Από το Blogger.