Header Ads

«ΑλλαΖουμε Εποχή»: Επίσκεψη σε ΟΚΑΝΑ, Ειδικό Εργαστήρι, «Ηλιαχτίδα» και «Κιβωτό»

Επίσκεψη στους χώρους του ΟΚΑΝΑ στην Κοζάνη, στο Ειδικό Εργαστήρι, στο σπίτι του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων «Ηλιαχτίδα» και στο κέντρο αποθεραπείας- αποκατάστασης- διημέρευσης «Κιβωτός», πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του περιφερειακού συνδυασμού «αλλαΖουμε Εποχή» με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Θεοφύλακτο.



Στον ΟΚΑΝΑ, το κλιμάκιο του συνδυασμού «αλλαΖουμε Εποχή», είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό και να ενημερωθεί για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όπως και για τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Πρόληψης.

Ο Γ. Θεοφύλακτος εξέφρασε τη στήριξη του συνδυασμού στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, που έχουν να κάνουν με την άμεση υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, με ισχύ από 1/1/2014 και την καταβολή όλων των ποσών που αναγράφονται σε αυτή. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και των οφειλών των προηγούμενων ετών.

Παράλληλα σημειώθηκε, από τις δύο πλευρές, ότι πρέπει όλα ανεξαιρέτως τα Κέντρα Πρόληψης της χώρας να παραμείνουν λειτουργικά και ανοιχτά και να κατοχυρωθούν θεσμικά τα ίδια και οι υπηρεσίες τους. Τέλος, επισημάνθηκε πως το σύστημα πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής ένταξης πρέπει να έχει αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του συνδυασμού, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα», επισκέφθηκε το Ειδικό Εργαστήρι, το σπίτι του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων «Ηλιαχτίδα» και το κέντρο αποθεραπείας- αποκατάστασης- διημέρευσης «Κιβωτός», όπου ενημερώθηκε για τις σχετικές δομές που αφορά τα άτομα που χρειάζονται ειδική θεραπευτική παρέμβαση και εκπαίδευση και υπάρχουν στη Δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη, καθώς και για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού «αλλαΖουμε Εποχή» τόνισαν ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχετικό γραφείο για τους ανθρώπους που χρειάζονται ειδική θεραπευτική παρέμβαση και εκπαίδευση, προκειμένου να αντιμετωπίσει συνολικά και με ολοκληρωμένο σχέδιο τα ζητήματα της λειτουργίας, της εκπαίδευσης και της στέγης.
Από το Blogger.