Header Ads

Ελλάδα 2021: Το μαύρο μέλλον που προτείνει ο κ. Σαμαράς ευτυχώς δε θα υλοποιηθεί

Ο Γιάννης Μηλιός, υποψήφιος ευρωβουλευτής  και υπεύθυνος  της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,  με αφορμή τις χθεσινές προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού,  έκανε την εξής δήλωση:

Τα πράγματα πρέπει να πηγαίνουν πολύ άσχημα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του αν κρίνουμε από το γεγονός ότι μόλις πέντε ημέρες πριν τις εκλογές παρουσιάζει ένα σχέδιο το οποίο το ονομάζει «Ελλάδα 2021: Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο»

Πρώτον αναφέρεται σε μια Ελλάδα την οποία ξεπουλά κομμάτι-κομμάτι. Αναφέρεται σε μια Ελλάδα η οποία άγεται και φέρεται από κέντρα εξουσίας εκτός της χώρας. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το τι συνέβη στις Κάννες είναι χαρακτηριστικές.
Δεύτερον το 2021, αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές, η ανεργία θα παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη, τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν καταρρεύσει και οι συντάξεις με δυσκολία θα φθάνουν τα 360 ευρώ, το χρέος θα συνεχίζει να είναι εκτός ελέγχου.
Τρίτον αναφέρεται σε κάτι εθνικό, όταν πολλοί Έλληνες και κυρίως οι νέοι, που θα έπρεπε να είναι το μέλλον της χώρας αναγκάζονται να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες χώρες, να γίνουν μετανάστες.
Τέταρτον μιλά για ανάπτυξη όταν όλα τα μέτρα που λαμβάνουν έχουν μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα και καθόλου αναπτυξιακό.
Τέλος αναφέρεται σε ένα πρότυπο. Πράγματι το πρόγραμμα του είναι πρότυπο καταστροφής της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι ένα νέο παράδειγμα το οποίο δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Η Ελλάδα του κ. Σαμαρά είναι παράδειγμα προς αποφυγή.
Είναι παράδειγμα προς αποφυγή γιατί έχουν φθάσει με τις πολιτικές τους την ανεργία στο 28% και τάζει 550.000 "νέες" θέσεις εργασίας, εργασίας με κουπόνια, χωρίς δικαιώματα, χωρίς μισθό που να ικανοποιεί τις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες.
Είναι παράδειγμα προς αποφυγή γιατί μιλά για μειώσεις φόρων στη χώρα που ο ίδιος έχει επιβάλλει την υψηλότερη φορολογία για όσους δεν μπορούν (και δεν θέλουν ίσως) να κρύψουν το πραγματικό τους εισόδημα, την ίδια ώρα που η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή κάνει πάρτι.
Είναι παράδειγμα προς αποφυγή γιατί η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου τολμά να μιλά για «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», όταν σε πάρα πολλούς έχει καταργήσει κάθε μορφή εισοδήματος.
Είναι παράδειγμα προς αποφυγή γιατί τολμά να μιλά για κοινωνική συνοχή αυτός που αποδιάρθρωσε με τις πολιτικές του την κοινωνία οδηγώντας τον κόσμο στο αδιέξοδο και καλλιεργώντας κοινωνικές συνθήκες που αξιοποιήθηκαν από τους νοσταλγούς του ναζισμού.
Επιπλέον είναι παράδειγμα προς αποφυγή να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός τη δυνατότητα του τηλεοπτικού χρόνου που προβλέπουν οι διατάξεις για τις ευρωεκλογές, όχι για να δώσει συνέντευξη Τύπου (και ως εκ τούτου να απαντήσεις και σε ερωτήσεις) αλλά για να κάνει έναν ακόμη μονόλογο. Όλοι οι υπόλοιποι επικεφαλής κομμάτων έδωσαν ή θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Η πλειοψηφία του λαού θα φροντίσει την Κυριακή 25 Μάη με την ψήφο της να μην εφαρμοστεί ποτέ αυτό το πρόγραμμα, να μείνει ένα παράδειγμα προς αποφυγή.
Από το Blogger.