Header Ads

Εγκαίνια της έκθεσης «Κειμήλια Βλάστης» στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης κειμηλίων και λαογραφικών αντικειμένων της σπουδαίας και ιστορικής Κοινότητας Βλάστης την Τετάρτη 30/04/2014 στις 7:00 μμ στο Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας.
Η πραγματοποίηση των εγκαινίων ήταν το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας και περισυλλογής του πολύτιμου λαογραφικού υλικού της πρόσφατης ιστορίας της Βλάστης για να αξιοποιηθεί προς όφελος της νέας γενιάς, να διαφυλαχθεί η παράδοση και να τιμήσει όλους εκείνους που πρόσφεραν στον τόπο της.
Κύριο στόχο της έκθεσης αποτελεί η συγκέντρωση της μεγάλης ιστορίας της Βλάστης όχι μόνο στα αντικείμενα, αλλά κυρίως στους ανθρώπους της που μεγαλούργησαν και θυσιάστηκαν τιμώντας την βλατσιώτικη καταγωγή τους. Θεωρήσαμε χρέος μας λοιπόν να τιμήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους και ας αποτελέσει η προσπάθεια αυτή την αφετηρία για την συγκέντρωση σε επίπεδο μουσειακής και λαογραφικής έκθεσης και άλλων κειμηλίων της Βλάστης.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Συλλόγου Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο Μουσείο μας, για την πολύμηνη και σκληρή δουλεία που έκαναν, να συλλέξουν να διασώσουν, να συντηρήσουν τα εκθέματα και σε συνεργασία με τους υπάλληλους του Μουσείου μας να τα παραδώσουν σαν μια ολοκληρωμένη έκθεση σε όλους εμάς.





Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ

Θεοπίστη Κρυσταλλίδου

Από το Blogger.