Header Ads

Ομιλία Γιάννη Δεληγιάννη και παρουσίαση των υποψηφίων

Φίλες και φίλοι,κυρίες και κύριοι,συνδημότες και συνδημότισσες,
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που ήρθατε σήμερα να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου,σε όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και με ακολουθείτε σε κάθε μου βήμα, και μιλάω για εσάς που πλαισιώνετε το ψηφοδέλτιό μας,και ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειές σας για την υπομονή και την κατανόηση που δέιχνουν,ξέρουν όμως ότι όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται για καλό σκοπό και για να δώσουμε μια νέα ζωή στο δήμο.

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ!
Ήρθε η ώρα της αλλαγής, ήρθε η ώρα του δήμου μας και των κατοίκων του.Ήρθε η στιγμή για την δημιουργία ενός νέου δήμου.Ενός δήμου που θα εξυπηρετεί τους πολίτες του,και όχι οι πολίτες του τον δήμο!Ένα δήμο βοηθό στην επιχειρηματικότητα και όχι εμπόδιο.Με συμβουλές, σεμινάρια για τη σωστή δομή των επιχειρήσεων!Ένα δήμο βοηθό και υποστηρικτή στον αγρότη,των κάτοικο του χωριού,της πόλης και των δημοτών όλου του δήμου.Ένα δήμο με κοινωνικό πρόσωπο που θα αγκαλιάζει τις ασθενέστερες ομάδες και τα άτομα που τον έχουν ανάγκη.Ένα δήμο λειτουργικό και αναπτυξιακό, ΟΧΙ έναν απρόσωπο δήμο, ο οποίος εθελοτυφλεί σε πολλά προβλήματα.

Έχουμε την ευκαιρία και τύχη με τον <<ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ>> δήμο να είμαστε μέλη του ενεργειακού δήμου στην Ελλάδα.Για να αρπάξες την ευκαιρία και να την αξιοποιήσεις θα πρέπει να την ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ να την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ και να την ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. 5 μοναδικά στοιχεία συνθέτουν τον δήμο μας. Για να μπορέσεις να τα αξιοποιήσεις θα πρέπει να δώσεις ίση σημασία σε αυτά τα 5 μοναδικά στοιχεία και να μοιράσεις την προσοχή σου ισσόροπα.

Ποια είναι αυτά τα 5 μοναδικά διαμάντια;
Τα αναφέρω με αλφαβητική σείρα
ΑΙΑΝΗ
ΕΛΙΜΕΙΑ
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ
ΚΟΖΑΝΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ

5 μέρη τόσο μοναδικά και ταυτόχρονα τόσο σημαντικά.Τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και αν παραμελήσεις ένα από αυτά το σύνολο καταρρέει.

Η δημοτική αρχή χρείαστηκε κάποιο χρονικό διάστημα για να συνειδητοποιήσει ότι φύγαμε από τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ και μας δώθήκε μια νέα ευκαιρία για να δώσουμε στην Κοζάνη και στο Δήμο μας την θέση που του αξίζει .
Ο χρόνος είναι ασταμάτητος και αμείλικτος και αυτό που έχουμε υποχρέωση να πράξουμε, είναι να εξυγιάνουμε και να θεραπεύσουμε το Δήμο μας.Δεν είναι θέμα προφορικής δέσμευσης και πολιτικάντικων ενεργειών αλλά πλέον έιναι αναγκαία υποχρέωση, η οποία δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια.
Για να καταφέρουμε να αναγεννήσουμε το δήμο μας θα πρέπει να προσέξουμε πολλά σημεία.Ξεκινώντας, θα πρέπει να οργανώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας και την επιτάχυνση των προσφερομένων υπηρεσιών,με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, βελτιώνοντας και αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τη δυναμική και την αξία του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου μας, προς όφελος των ίδιων και των πολιτών.

Θα πρέπει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη.
Θα πρέπει να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, με την ανάληψη πρωτοβουλιών στήριξης των ασθενέστερων και των ανέργων αλλά και θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα χώρο δημιουργικών σχέσεων που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και την προσφορά.Θα πρέπει να ενισχύσουμε τη θέση και το ρόλο του Δήμου Κοζάνης. Υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και την πηγή που προμηθεύει όλη την Ελλάδα με ηλεκτρικό ρεύμα.
Αξιοποιώντας το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ θα αναδείξουμε την Κοζάνη ως ένα ενεργειακό κέντρο όχι μόνο με βάση τον λιγνίτη.
Σε μια χώρα και ένα δήμο όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα νοσέι και καταρρέει εμείς θα πρέπει να την υποστηρίξουμε και να την ενισχύσουμε με την παροχή εξυπηρετήσεων,ενημερώσεων και την αξιοποιήση των υποδομών όπως ΒΙΠΕ και Εκθεσιακό Κέντρο.
Και όταν μιλάμε για ίδιες υποχρεώσεις θα πρέπει να μιλάμε και για ίδια δικαιώματα θα πρέπει να γίνει λειτουργική διασύνδεση του αστικού κέντρου της Κοζάνης με τα χωριά, στην λογική των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών, ως ισότιμοι πολίτες του ενιαίου Δήμου Κοζάνης.
Θα πρέπει να προωθήσουμε τα τοπικά μας προιόντα και την πολιτιστική μας κληρονομιά καθώς και να τα εκμεταλλευτούμε τουριστικά.Με την ανάδειξη του πολιτισμού μας με έμφαση την Αιανή και τον αρχιτεκτονικό πλούτο της Κοζάνης.Με σωστή αξιοποίηση της Αποκριάς, η οποία όλοι βλέπουμε ότι χρόνο με τον χρόνο χάνει την παλιά αίγλη της.
Θα πρέπει να υποστηρίξουμε την ανάληψη μεγάλων παραγωγικών έργων όπως τα αρδευτικά της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου και Μπουντζακίων αλλά και μικρότερων.Τα οποία θα δώσουν μια νέα ώθηση στην αγροτική παραγωγή!
Επίσης θα πρέπει να υποστηρίξουμε την υλοποίηση του οδικού άξονα Κοζάνης- Ελασσόνας
Για να μπορέσουμε να έχουμε άμεση εμπορική και αστική σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Επιπλέον θα πρέπει να υλοποιήσουμε τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ποντοκώμης και Ακρινης για την ποιοτικότερη ζωή των συνδημοτών μας στις περιοχές αυτές!
Θα πρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθη με το κτηματολόγιο, ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής του σιδηροδρομικού σταθμού Κοζάνης, μεταφορά του σταθμού στα κοίλα.
Ένα άλλο προβλημα είναι τα νεκροταφεία της Κοζάνης τα οποία πρέπει να μεταφερθούν.
Εχουμε δε και ένα οξύμωρο για τα ελληνικά δεδόμενα να δημιουργείται νέος οικισμός χωρίς κοιμητήρια
Και το πιο σημαντικό θα πρέπει να καταργήσουμε το 80% του φόρου στο νερό διότι δεν είναι δυνατόν το πιο σημαντικό αγαθό που χρειάζεται ο άνθρωπος να το φορολογούμε με 80% και πόσο μάλιστα σε κάποιες περιοχές να τους προσφέρουμε μολυσμένο νερό και να το πληρώνουν με την ίδια αξία. 340 δήμοι το καταργήσανε ήρθε η ώρα να το κάνουμε και εμείς.

Και εφόσον μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό ενεργειακά δήμο θα πρέπει να προβλέψουμε και την σωστή προστασία του περιβάλλοντός του.Θα πρέπει να κάνουμε έργα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων ειδικά στις λιγνιτικές περιοχές.Συνεχής παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και λήψη μέτρων στις περιπτώσεις υπερβάσεων,εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτήρια και στο δημοτικό φωτισμό,αξιοποίηση της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης με θερμοκήπια, προστασία υπογείων υδάτων και του εδάφους.Διαχείρηση των οικιακών αποβλήτων με παράλληλη προστασία της λίμνης Πολυφυτου οσο αναφορά την Ελίμεια και την Αιανή.

Ακούσατε να αναφέρω συνεχώς πρέπει.Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι ενέργειες πρέπει να γίνουν και δεν αποτελούν προφορική δέσμευση αλλά υποχρέωσή μας για να μπορέσουμε να αναδείξουμε και να βελτιώσουμε το δήμο μας,ο οποίος παραμένει στάσιμος.

Αποτελούμε μια ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες των καιρών και τα προβλήματα των συνδημοτών μας παράλληλα με τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Δήμου, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στοχεύσουμε σε ένα καλύτερο αύριο.
Αυτό ήταν το κριτήριο συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας που αποτελεί συγχρόνως και την κινητήρια δύναμη για προσφορά και δημιουργία.
Πιστεύουμε στην αυτοδιοίκηση ως πηγή πρωτοβουλιών και κυψέλη ζυμώσεων που θα έχουν σα στόχο τη δημιουργία νέας προοπτικής.Αποτελεί το πλησιέστερο σημείο διοίκησης στον πολίτη.στο δήμο ανατρέχει για πρώτη επαφή και στήριγμα.
Γι αυτό το λόγο θα πρέπει η αυτοδιοίκηση να είναι φιλική και ικανή.
Πιστεύουμε λοιπόν στις δυνάμεις μας και στην ικανότητα μας να πετύχουμε αυτά που ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΟΡΙΖΟΥΝ , ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ,ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ
ΣΤΙΣ 18 ΤΟΥ ΜΑΗ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ

Και τώρα ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω τους ανθρώπους τους οποίους ευχαριστώ πολύ και τους θεωρώ άξιους και χρήσιμους γιατί αντιλήφθηκαν το ρόλο τους ως ενεργοί πολίτες και συστρατεύθηκαν κοιτάζοντας το μέλλον.
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ AIAΝΗΣ

Καλαμπούκας Πάσχος του Ευαγγέλου
Φλώρος Μάρκος του Αθανασίου



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

Γκόνης Φώτιος του Κωνσταντίνου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΛΙΜΕΙΑΣ.


Καλύβα Αικατερίνη του Κωνσταντίνου
Κανάβας Βασίλειος του Γεωργίου
Καρατζέτζος Πασχάλης του Χαρισίου
Χαραλαμπίδου Κυριακή του Δημητρίου



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
Παπαζώης Σπυρίδων του Χρήστου
Σαρηκυριακίδης Αθανάσιος του Θεμιστοκλή
Χαριτίδης Χαρίλαος του Αποστόλου


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Αγραφιώτης Νικόλαος του Βασιλείου ,
Ακάσης Νικόλαος του Μιχαήλ ,
Αμπουασβίλι Οξάνα του Ιβάν,
Ασλανίδης Γεώργιος του Χρήστου
Ασλανίδου Αικατερίνη του Ιωσήφ
Βασιλειάδης Ιωάννης του Βασιλείου
Γκουλέτσος Δημήτριος του Θωμά,
Γούλα Βασιλική του Αντωνίου
Δεληγιάννη Μαρία του Δημητρίου
Δεληγιαννίδου Θεοδώρα του Αγγέλου
Δουγαλής Δημήτριος του Αθανασίου
Εμπεσλίδης Θεόδωρος του Κωνσταντίνου
Ευσταθιάδου Κυριακή του Κωνσταντίνου
Ζαχαράκη Θεοδώρα του Αποστόλου
Ζαχαριάδης Ευστράτιος του Γεωργίου,
Ζερβανταρίδου Πελαγία του Χρήστου
Καραμανίδου Γεωργία του Βασιλείου
Κουτσφετσούλη Σοφία του Θεόφιλου,
Μανιός Νικόλαος του Θεόδωρου,
Μελιανός Στέφανος του Εμμανουήλ.
Μιχαηλίδου Ανατολή του Ευθυμίου
Μουλαδάκη Παρασκευή του Χρήστου
Ντάκου Πολυξένη – Μαρία του Χαραλάμπους
Παναγιώτου Αναστασία του Κωνσταντίνου
Πούχιας Γρηγόριος – Μιχαήλ του Στεφάνου
Σαντετσίδης Ιωάννης του Χαραλάμπους
Σιαλβέρας Ιωάννης του Γεωργίου
Στημονιάρης Ζήσης του Νικολάου
Σωτηρίου Εμμανουήλ του Γεωργίου
Τασιόπουλος Ιωάννης του Δημητρίου
Τσαρουχά Ουρανία του Ευαγγέλου
Τσιφλίδου Κούλα του Χαραλάμπους
Χαϊτίδης Σπύρος του Λαζάρου
Χατζαβερίδης Γεώργιος του Νικολάου


Από το Blogger.