Header Ads

Γ. Ζεμπιλιάδου: Δεσμεύομαι για τη θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια μας

Προς: Το Diktyo Pro-tasis
Κοιν: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
            «Πληροφορήθηκα την πρωτοβουλία που αναλάβατε σχετικά με την εφαρμογή του  άρθρου 77 του Ν. 3852/2010 που προβλέπει τη θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Πολίτη σε επίπεδο περιφερειακής αυτοδιοίκησης, για το οποίο έχω να πω τα εξής.

            Ανάμεσα στους δημοκρατικούς θεσμούς και τους πολίτες πρέπει να υπάρχει ισότιμη και καθαρή σχέση. Κάτι τέτοιο διασφαλίζεται μόνον όταν οι πολίτες μπορούν πραγματικά να ζητούν και να παίρνουν εξηγήσεις για όποιο θέμα τους απασχολεί, χωρίς να ταλαιπωρούνται και χωρίς να χάνουν άδικα το χρόνο τους.
            Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα πως οι αποκεντρωμένοι θεσμοί για να παίξουν όσο καλύτερα γίνεται το ρόλο τους πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά, και με κάθε τρόπο, ότι σέβονται και εκτιμούν τον πολίτη. Τότε, όχι μόνο θα είναι πιο αποτελεσματικοί, αλλά θα έχουν και αυτό που ήταν, είναι και θα είναι πάντα ζητούμενο για κάθε δημοκρατική πολιτεία. Τη συνεργασία και τη συμμετοχή των πολιτών.
            Γι΄ αυτό δεσμεύομαι πως, εφόσον ο συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ του οποίου είμαι επικεφαλής εκλεγεί στην Περιφερειακή αρχή της Δυτικής Μακεδονίας, μια απ΄ τις πρώτες ενέργειες του θα είναι να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Πολίτη.
Σας ευχαριστώ».
Με εκτίμηση
Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Από το Blogger.