Header Ads

"Παγώνουν" αύριο τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα

Η κρίση αλλά και τα σκληρά μέτρα του μνημονίου φέρνουν απεργίες και στα νοσοκομεία καθώς οι γιατροί που φοβούνται ότι το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα πλήξει και το ΕΣΥ, προχωρούν σε 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη.

Ειδικότερα η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε απεργία για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ημέρα που δικάζονται οι συλληφθέντες στη ΔΕΘ κατά την κινητοποίηση εναντίον του Φούχτελ, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα και τη συμπαράσταση στους υπαλλήλους των Δήμων, του υπουργείου Υγείας (οσονούπω και των Νοσοκομείων) καθώς και των υπολοίπων φορέων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και οδηγούνται σε απόλυση.
Εκτός αυτού χωρίς ειδικευόμενους γιατρούς θα μείνουν τα νοσοκομεία την Παρασκευή καθώς η ΟΕΝΓΕ κήρυξε την 30η Νοέμβρη ως «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους».
Τη συγκεκριμένη μέρα όλοι οι ειδικευόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας που κηρύσσει και καλύπτει η ΟΕΝΓΕ.
Το πρωί θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας συνελεύσεις ειδικευομένων με θέμα τα προβλήματα των νέων γιατρών μέσα στο σύστημα υγείας.
Στη 1 μμ ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο υγείας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που καλούν πολλά νοσοκομεία της επαρχίας τα οποία κινδυνεύουν με κλείσιμο (Ικαρία, Μεσολόγγι κ.α).
Στην περιφέρεια την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου οι ειδικευόμενοι σε συνεργασία με τις Ενώσεις γιατρών θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις.
www.iatropedia.gr
Από το Blogger.