Header Ads

Πολλά σχολεία της περιοχής μας είναι σε κατάσταση αδιεξόδου

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ Εορδαίας:
Η άρνηση του Υπουργείου Παιδείας στο τρέχον σχολικό έτος να διορίσει καθηγητές ή να προσλάβει αναπληρωτές, ακόμα και σε βασικά εξεταζόμενα μαθήματα, έχει οδηγήσει πολλά σχολεία σε κατάσταση αδιεξόδου με ελλιπές ωρολόγιο πρόγραμμα και πολλές χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές μας.



Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει την Διεύθυνση Β/θμιας και το ΠΥΣΔΕ σε μια σειρά αποφάσεις μετακίνησης συναδέλφων για να λυθεί το πρόβλημα «εκ των ενόντων». Η όλη υπόθεση εγκυμονεί κινδύνους και αναστάτωσης σχολείων χωρίς λόγο και αδικιών συναδέλφων και ταλαιπωρίας και επιπλέον εξόδων σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εορδαίας, ζητά :

Α). Πλήρη διαφάνεια σχετικά με τα μειωμένα ωράρια σε όλες τις συναφείς ειδικότητες, σε όλα τα
σχολεία ανά περιοχή μετακίνησης.

Β). Τήρηση όλων των διατάξεων σε σχέση με την αρχαιότητα, την οργανικότητα, τις ομάδες σχολείων τα συγκροτήματα- συστεγαζόμενα, τις πρώτες, δεύτερες ή τρίτες αναθέσεις.

Γ). Σεβασμό των αποφάσεων των Συλλόγων για την κατανομή των μαθημάτων στους καθηγητές-καθηγήτριες έτσι ώστε να μην αναστατώνονται τα σχολεία προϊούσης μάλιστα της χρονιάς. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν μειωμένα ωράρια συναδέλφων με ταυτόχρονες ελλείψεις σε ίδιες ειδικότητες, αλλά εξίσου είναι ανεπίτρεπτο, να γίνονται άνω-κάτω δύο και τρία σχολεία για να προκύψουν δύο ή τρεις ώρες! Όλοι ξέρουμε ότι, κάποιες φορές, είναι αδύνατον να συμπληρώνονται όλες οι ώρες όλων. Το σχολείο δεν είναι λογιστικό γραφείο, αλλά ζωντανός, εκπαιδευτικός οργανισμός με ένα πλήθος ιδιαιτερότητες.

Δ). Εξάντληση κάθε δυνατότητας και συνεχής πίεση στο Υπουργείο για προσλήψεις ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των συνάδελφων και η υποβολή τους σε πρόσθετα έξοδα μετακίνησης. Οι καθηγητές- καθηγήτριες δεν είναι άνθρωποι-λάστιχα, αλλά απλώς άνθρωποι με οικογένειες, υποχρεώσεις, ανάγκες. Ούτε είναι αυτονόητο ότι έχουν όλοι και όλες αυτοκίνητο ή χρήματα για να μετακινούνται. Ζητάμε, οι συνάδελφοι που καλύπτουν σχολεία της περιφέρειας (και μάλιστα σε 2 ή τρία) πρέπει να τους δοθούν οδοιπορικά.

ΣΤ). Κενά ξενόγλωσσων καθηγητών, στα σχολεία. Κυρίως Αγγλικών, γιατί διατέθηκαν πολλοί συνάδελφοι στην Α/θμια εκπαίδευση, στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Η έλλειψη καθηγητών Γερμανικής στην Δ/θμια και η απόλυτη απουσία τους στην Α/θμια στην περιοχή της Εορδαίας είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα με διορισμούς αναπληρωτών ή ωρομισθίων.

ΔΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Από το Blogger.