Header Ads

ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς και προετοιμάζουν απολύσεις

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ Εορδαίας:
«Σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου για τις λίστες εκπαιδευτικών προς αργία και απόλυση !

Βιώνουμε, ολοκάθαρα πλέον, συνταγματική εκτροπή. Όχι μόνο γιατί επανειλημμένα με τα Μνημόνια καταρρακώθηκαν όλα τα άρθρα του Συντάγματος σχετικά με την ισονομία των πολιτών. τα πάσης φύσεως δικαιώματα τους και τους μισθούς τους, αλλά επίσης και γιατί, μετά την τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ως συνέχεια του νέου Μεσοπρόθεσμου, ο υπουργός παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος έσπευσε, με την με αριθμό Φ 277 / 412 / 144706 / Δ2 / 19-11-2012 εγκύκλιο του, να καλέσει τους διευθυντές και προέδρους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων να συντάξουν λίστα «προγραφών» εκπαιδευτικών προς αργία ή και απόλυση.

Πρώτα - πρώτα ποιους υπαλλήλους αφορά η λίστα ;

Α). Όσους και όσες έχουν σε βάρος τους ποινές προσωρινής ή οριστικής παύσης για πειθαρχικό παραπτώματα θεμελιώδη, δημοκρατική και συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή του Τεκμηρίου Αθωότητας, που ίσχυε απ' την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης σ’ όλα τα δημοκρατικά Συντάγματα !
Γ). Όσους και όσες «στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από Π/θμια ή Δ/θμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης», «εκδόθηκε εναντίον τους ένταλμα προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτηση ή αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους», «παραπέμφθηκαν αμετακλήτως ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για κακούργημα ή για τα αδικήματα της κλοπής, της υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης, απιστίας περί την υπηρεσία καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. (Νόμος 4093/2012 όπως αντικαταστάθηκε από την αριθ. ΦΕΚ 224 ΤΑ /12-11-2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου).»

Τι σημαίνει αυτό;

Αν προσέξουμε τον αόριστο χρόνο (στερήθηκαν, εκδόθηκε, παραπέμφθηκαν) καταλαβαίνουμε τα εξής απλά και καθαρά :
Για πράξεις (αδικήματα - εγκλήματα) που υπήρξε ήδη ποινή, τώρα, αναδρομικά, θα υπάρξει και δεύτερη!!!

Δεν είναι απαραίτητη η καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου, αρκεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης ή και απλώς η παραπομπή!!!

Και το άκρον άωτον : Δεν αναφέρεται πουθενά και καθόλου κάποιο χρονικό όριο ισχύος των συγκεκριμένων διατάξεων!!! Μέχρι ποια χρονιά, δηλαδή, θα ψάξουμε τους «εχθρούς» και τα «μιάσματα»; Μέχρι το 1974; Το 1940 μήπως; Ή θα αφορά απλώς όλους τους εν ενεργεία σήμερα δημόσιους υπαλλήλους και, αργότερα, τους εν ζωή συνταξιούχους;

Όμως ας δούμε και μερικά άλλα παραπτώματα που μπορούν να προκαλέσουν αναφορά και στη συνέχεια ΕΔΕ και αυτόματη, «αυτοδίκαιη» αργία, όπως αναφέρονται στην εν λόγω εγκύκλιο του κ. Αρβανιτόπουλου (για να μην ξεχνιόμαστε!) όπως :

(5) Της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας, (6) της εξαιρετικώς σοβαρής απείθειας, (7) της αδικαιολόγητης αποχής απ’ την εκτέλεση των καθηκόντων, (13) της ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τους πολίτες, η αδικαιολόγητη μη εξυπηρέτηση τους, η μη έγκαιρη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους...»!

Για όλα αυτά αρκεί μια αναφορά ενός οποιουδήποτε πολίτη, Διευθυντή, Προϊσταμένου, Συμβούλου κατά τη γνώμη των οποίων ο υπάλληλος φέρθηκε αναξιοπρεπώς ή επέδειξε σοβαρή απείθεια ή είχε ανάρμοστη συμπεριφορά κ.τ.λ. για να τεθεί σε αργία!!!

Όλα αυτά, κι όχι μόνο, καταρρακώνουν κάθε έννοια κράτους δικαίου, καταπατούν βάναυσα θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος.

Και επειδή τα πράγματα είναι τόσο και ακόμα περισσότερο σοβαρά, κάποιοι, στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, πρέπει να αποφασίσουν σύντομα με ποιους θα είναι :

Με τους μάχιμους εκπαιδευτικούς απ’ τους οποίους προέρχονται και είναι σάρκα απ’ τη σάρκα τους ή με τους κυβερνώντες συνεργάτες των ξένων και ντόπιων Αφεντικών!

Έφτασε η ώρα να πουν το μεγάλο «όχι» ή το μεγάλο «ναι». Να μην στείλουν κανένα όνομα, καμιά λίστα προς «εξορία» και «σταύρωση»!»

ΔΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Από το Blogger.