Header Ads

ΓΕΝΟΠ: Είχαμε αύξηση των τιμολογίων αλλά παραπαίει η ΔΕΗ. Ποιος φταίει;

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ΓΕΝΟΠ:
Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα και που δείχνουν ότι κάθε χρόνο που περνά η Επιχείρηση πάει από το κακό στο χειρότερο και επειδή όπως πάντα κάποιοι στις αναλύσεις τους –για το πως και γιατί η ΔΕΗ έφτασε ως εδώ- συνειδητά και σκόπιμα διαστρεβλώνουν την αλήθεια ή «ξεχνούν» να αναφέρουν μερικές από τις βασικές αιτίες ή τις βάζουν σε λάθος σειράΕμείς, που ζούμε σε αυτή την επιχείρηση και την ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα για πολλοστή φορά θα δώσουμε τη δική μας εξήγηση και θα παρουσιάσουμε μερικές από τις αιτίες που συνειδητά αποκρύπτουν οι κύριοι που έχουν πάρει «εργολαβία» την απαξίωσή της ΔΕΗ με «αντικειμενικές» εκπομπές και δημοσιεύματα.

Μέχρι τώρα οι «αναλύσεις» κάποιων από τους κυρίους που παρακολουθούν την οικονομική πορεία της ΔΕΗ χρέωναν ως υπεύθυνους γι αυτό (όποτε η εταιρία παρουσίαζε πτώση των κερδών της)

α) τις ανίκανες Διοικήσεις που παρά τις Χ αυξήσεις των τιμολογίων τα έκαναν θάλασσα και

β) τις αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων

Σε σχέση με το δεύτερο φανταζόμαστε ότι τουλάχιστον τώρα μετά από την μείωση κατά 693εκ.€ των δαπανών μισθοδοσίας κατά τα τελευταία έτη δεν θα βρεθεί κανείς να ισχυριστεί κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά το πρώτο η κάθε Διοίκηση κρίνεται με βάση τα εργαλεία και τις δυνατότητες που έχει κάθε φορά στα χέρια της αλλά και με βάση και μια σειρά άλλες παραμέτρους (τιμές καυσίμων – αποθέματα υδάτων – αυξήσεις τιμολογίων – διάφορους αστάθμητους παράγοντες κ.α.)Εμείς σε σχέση με την κατάντια στην οποία έφτασε η Επιχείρηση επιρρίπτουμε ευθύνες και στην Διοίκηση της ΔΕΗ. Ευθύνες που πιο πολύ έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού (θέμα σοβαρό και δύσκολο γιατί οι ελλείψεις εργατοτεχνικού προσωπικού είναι δραματικές ) και ορθολογική εκμετάλλευση του πάγιου εξοπλισμού της επιχείρησης, με αποτέλεσμα οι εργολαβίες να συνεχίζονται αδιάκοπτα.

Κυρίως όμως οι ευθύνες που επιρρίπτουμε στην Διοίκηση έχουν να κάνουν με το ότι δεν κατάφερε να αποτρέψει ή να σταματήσει μια σειρά απαράδεκτες αποφάσεις και πρακτικές της Πολιτείας σε βάρος της Επιχείρησης.ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ Η ΔΕΗ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ:Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να αποκρύψουμε την ευθύνη κανενός (και τις δικές μας όπου υπάρχουν) για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και για να μην αναφέρονται οι τελευταίες και πιο ασήμαντες αιτίες (συγκριτικά με άλλες) ως πρώτες, όπως σκόπιμα και συνειδητά κάνουν κάποιοι

επιτρέψτε μας πέρα από τον αδιαμφισβήτητο ρόλο που παίζουν κάθε φορά

Οι τιμές των καυσίμων
Τα αποθέματα υδάτων άρα και η δυνατότητα χρήσης των υδροηλεκτρικών εργοστασίων αλλά και
Οι αστάθμητοι παράγοντες όπως π.χ. η βλάβη κάποιων λιγνιτικών σταθμών

να εντοπίσουμε τις ΚΥΡΙΕΣ αιτίες που κάποιοι συνειδητά αποκρύπτουν γιατί είναι από αυτούς που λυμαίνονται τη ΔΕΗ.1. ΑΙΤΙΑ ΠΡΩΤΗ:

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη στην χώρα μας - με ελάχιστες εξαιρέσεις - δεν υπάρχουν επενδυτές.

Επενδυτής σημαίνει βάζω τα λεφτά μου, δημιουργώ θέσεις εργασίας, παίρνω το Χ ρίσκο και βεβαίως λογικό και εύλογο είναι να προσδοκώ το Χ λογικό κέρδος.

Εδώ στην ψωροκώσταινα (έτσι την κατάντησαν) δεν υπάρχουν τέτοιου είδους επενδυτές.

Εδώ ο «επενδυτής» έχει άλλη φιλοσοφία.

Η φιλοσοφία του είναι πως με τα λιγότερα κεφάλαια και ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΡΙΣΚΟ θα φουσκώσει τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς του.

Οι επενδυτές έμαθαν σ’ αυτή τη φιλοσοφία γιατί βρήκαν πρόθυμους αρκετούς από τους πολιτικούς.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.Εδώ στην Ελλάδα ο επενδυτής είναι αεριτζής και κρατικοδίαιτος.

Με βάση αυτή την φιλοσοφία και την πρακτική έτσι και εδώ στη ΔΕΗ με άλλοθι το να ανοίξει η αγορά (λες και δεν έχει ανοίξει) η Κυβέρνηση και η ΡΑΕ έστησαν τον κώδικα λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι ιδιώτες να έχουν εξασφαλισμένα έσοδα και κανένα απολύτως ρίσκο. Και όλα αυτά βέβαια σε βάρος του κορόιδου που λέγεται ΔΕΗ.

Έτσι λοιπόν ο τρόπος λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς με τον μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους τρίτων παραγώγων (κόστος παραγωγής +10%) το 2011 ζημίωσε τη ΔΕΗ κατά 131 εκ. € έναντι 29 εκ. € το 2010! και

η εκτίμηση για το 2012 είναι ότι η ζημιά της ΔΕΗ θα ξεπεράσει τα 300 εκ. € !!!

Σε συνέχεια λοιπόν της κομπίνας με την αλχημεία στον τρόπο υπολογισμού της ΟΤΣ το πάρτι συνεχίζεται. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ!

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ Η ΔΕΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ Φ.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ.2. ΑΙΤΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ Η ΔΕΗ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣΗ ΔΕΗ σήμερα παράγει και εισάγει περίπου το 70% της ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα.

Η υποχρέωση όμως του τελευταίου καταφυγίου την ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ να προμηθεύει το σύνολο των καταναλωτών. Μέχρι πριν από λίγους μήνες προμήθευε το 92% των καταναλωτών τώρα και μετά το κανόνι των αεριτζήδων της ENERGA και της HELLAS POWER σχεδόν το 100% !!

Όμως το γεγονός αυτό την ζημιώνει με εκατοντάδες εκ. € γιατί από τη μία αναγκάζεται να αγοράζει την ενέργεια τρίτων ακριβά (μιας και συνειδητά και για χατίρι τους την εμπόδισαν να αναπτυχθεί) και την ίδια ώρα να προμηθεύει τους καταναλωτές σε τιμές φθηνότερες από ότι αγόρασε μιας και τα τιμολόγια είναι ρυθμιζόμενα και δεν αντανακλούν το κόστος της χονδρεμπορικής αγοράς.3. ΑΙΤΙΑ ΤΡΙΤΗ:

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ (ΕΦΚ) ΣΤΟ ΝΤΙΖΕΛ ΚΑΙ ΜΑΖΟΥΤΜε αυτό τον φόρο η πολιτεία ήρθε να δώσει την χαριστική βολή στη ΔΕΗ μιας και είναι η μοναδική επιχείρηση που καίει μαζούτ και ντίζελ κυρίως στα ελληνικά νησιά .

Ο φόρος αυτός επιβάρυνε την επιχείρηση 150 εκ € κατ’ έτος.

Άλλο που δεν ήθελαν οι ιδιώτες ανταγωνιστές της!4. ΑΙΤΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ:

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Φ.Α.Και με αυτό τον φόρο που επιβλήθηκε μέσα στο 2011 (αλλά επειδή ζημιώνονταν και οι ιδιώτες όχι μόνο η ΔΕΗ γιατί αυξάνονταν η ΟΤΣ υπήρξε τροποποίηση) η ΔΕΗ ζημιώθηκε δεκάδες εκ.€!5. ΑΙΤΙΑ ΠΕΜΠΤΗ:

Η ΛΗΣΤΕΙΑ, Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ENERGA ΚΑΙ ΤΗΣ HELLAS POWER ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ (ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ) ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕ ΚΑΠΩΣ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ!!Το γεγονός του ότι κατά τρόπο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ η πολιτεία (ΡΑΕ και κυβέρνηση) με το πρόσχημα να ανοίξει η αγορά στη λιανική έκανε πλάτες αέρα και αβάντα σε αυτούς τους αεριτζήδες που

Χωρίς να βάλουν μία
Χωρίς να δημιουργήσουν μια θέση εργασίας
Χωρίς να πάρουν κανένα απολύτως ρίσκο τους άφησε ανενόχλητους μπροστά στα μάτια της να κλέβουν από τη ΔΕΗ (ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΔΕΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ) τους κερδοφόρους πελάτες της, ζημίωσε την επιχείρηση με εκατοντάδες εκ.€!!201.000 καταναλωτές είχαν αρπάξει οι κύριοι αυτοί που τώρα βέβαια αφού αυτοί οι απατεώνες τους άφησαν σύξυλους φεσώνοντας τη ΔΕΗ και τον ΔΕΣΜΗΕ με 200 εκ.€ γύρισαν πίσω στη ΔΕΗ. Τη μοναδική φερέγγυα επιχείρηση.6. ΑΙΤΙΑ ΕΚΤΗ:

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Πολύ καλά έκανε και το έδωσε η Πολιτεία πάρα πολύ καλά και πρέπει να το επεκτείνει.

Όμως το κόστος του μέχρι τώρα ποιος το επωμίσθηκε;

Η ΔΕΗ. Το κορόιδο η ΔΕΗ!

Η ΔΕΗ όμως δυστυχώς και αυτό είναι το έγκλημα της πολιτείας δεν είναι πλέον μονοπώλιο.7. ΑΙΤΙΑ ΕΒΔΟΜΗ:

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ - ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ!Το ελληνικό Δημόσιο μόνο χρωστά πάνω από 100 εκ. €!

Εδώ τίθεται το ερώτημα αν η ΔΕΗ ήταν στα χέρια των ιδιωτών (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε) θα μπορούσε να το κάνει αυτό;

Όμως, πέρα από αυτό, πέρα από το τι χρωστά το Δημόσιο πέρα από το ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων το Σεπτέμβρη ξεπέρασε τα 1220 εκ.€ και οι επισφαλείς απαιτήσεις τα 500

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 130 ΕΚ. € ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ;8. ΑΙΤΙΑ ΟΓΔΟΗ:

Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΟΥΤο απαράδεκτο γεγονός που πρώτοι είχαμε το θάρρος να καταγγείλουμε από την πρώτη στιγμή της μετατροπής της ΔΕΗ σε φοροεισπράκτορα και της χρησιμοποίησης του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας ως μέσο και μοχλό εκβιασμού της κοινωνίας, όπως είχαμε προβλέψει και προειδοποιήσει εκτός της τεράστιας ζημιάς στην εταιρική φήμη και εικόνα της Επιχείρησης και των εργαζομένων της έδωσε θανάσιμο κτύπημα και στα οικονομικά της.

Θανάσιμο κτύπημα γιατί χιλιάδες λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι μαζί με το χαράτσι και γιατί επίσης χιλιάδες καταναλωτές προσέτρεξαν να κάνουν διακοπή ρεύματος σε σπίτια από τα οποία η ΔΕΗ εισέπραττε το πάγιο.

Η επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το ότι δεν πληρώνει τόσος κόσμος (γιατί δεν έχει να πληρώσει) έφτασε την Επιχείρηση στο σημείο να μην έχει ρευστό.

Πιο συγκεκριμένα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Χ.Τ. από 388,9 εκ. τον Νοέμβρη του 2011 έφτασαν τα 696 εκ. τον Σεπτέμβρη του 2012

Η μήπως δεν είναι έτσι;ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Για όποιον θέλει να βλέπει όλη την εικόνα και όχι ότι τον βολεύει

για όποιον θέλει να ιεραρχήσει τις αιτίες και να τις κατατάξει στη σειρά κόστους - ζημιάς

αυτές είναι κάποιες από τις βασικότερες αιτίες που η Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού έφτασε – την έφτασαν – σε αυτό το κατάντημα.ΥΚΩ

Και εάν κάποιος θέλει να λέγεται αντικειμενικός αυτά είναι που πρέπει να αναδείξει και όχι εάν πάνω στους λογαριασμούς γράφει ότι η ΥΚΩ κρατιούνται με βάση το Ν. 2773 ενώ τυπικά αυτός έχει καταργηθεί.

Η ουσία είναι: πρέπει να υπάρχουν ΥΚΩ ναι ή όχι;

Αυτή είναι η ουσία και όχι να κάνουμε ως πρώτο θέμα το ότι σε κάποιους λογαριασμούς η χρέωση ΥΚΩ είναι 213 €. ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΕΩΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ 40.000 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ 7.500.000 ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.000 KWH!

Για όποιον θέλει να αναδείξει σκάνδαλα, να μερικά από τα σκάνδαλα σε βάρος της Επιχείρησης του ελληνικού λαού και κατ’ επέκταση όλων μας.ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ

Για όποιον θέλει να αναδείξει ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στους λογαριασμούς γιατί δεν πέφτει το μάτι του και στη χρέωση «τέλος υπέρ ΑΠΕ» που αυξήθηκε 3000% σε δυο χρόνια και από 0,30 € MWH έγινε 8,74!ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΗ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ;

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΡΕΩΣΗ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΤΩΧΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ, που ενώ η ΔΕΗ ήταν η πρώτη Επιχείρηση που εγκατέστησε αιολικό πάρκο (1982) και φωτοβολταϊκό σταθμό (1983) σήμερα από τα 1600 εγκατεστημένα MW από αιολικά δεν κατέχει ούτε 80 MW!! και από τα σχεδόν 800 MW φωτοβολταϊκά ούτε 1!!!

Ποιος είναι υπεύθυνος γι αυτό το έγκλημα;

Είναι ή δεν είναι έγκλημα κατά του Ελληνικού Δημοσίου;ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

Όσο δε για τις αυξήσεις που απ’ αυτές δεν παίρνει σχεδόν τίποτα η ΔΕΗ, γιατί άραγε πρέπει να κτυπιέται αλύπητα Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού, ενώ τις αποφασίζει η ΡΑΕ και η Κυβέρνηση;Μήπως δεν γνωρίζουν, όσοι λυσσαλέα κτυπούν τη ΔΕΗ ότι η Επιχείρηση εξαιτίας όλων αυτών που γίνονται σε βάρος της αναγκάστηκε να ζητήσει αύξηση λόγω της μεταβολής του κόστους ενέργειας κατά 8,3% και η Πολιτεία (όχι γιατί την πήρε ο πόνος για τους καταναλωτές), αλλά για να χρεοκοπήσει η ΔΕΗ ενέκρινε μόνο 1,1%;

Δεν γνωρίζουν άραγε όσοι με μανία κτυπούν τη ΔΕΗ ότι από το 12,6% αύξηση στους λογαριασμούς μόνο το 1,1% πήγε στη ΔΕΗ για την αύξηση της μεταβολής κόστους ενέργειας;ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Η ΓΕΝΟΠ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣΕμείς από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η συζήτηση για την αύξηση των τιμολογίων παρ’ ότι γνωρίζουμε ότι εάν δεν αυξηθούν τα τιμολόγια η Επιχείρηση θα χρεοκοπήσει διαφωνήσαμε με κάθε αύξηση.

Απόδειξη της διαφωνίας μας οι δεκάδες δημόσιες τοποθετήσεις μας και οι ανακοινώσεις μας.

Ο λόγος της διαφωνίας μας βεβαίως δεν είναι ότι δεν σεβόμαστε την Επιχείρηση που έχουμε την τιμή να εργαζόμαστε, και θέλουμε να καταρρεύσει αλλά γιατί ως εργαζόμενοι και ως συνδικαλιστές δεν μπορούμε να δεχθούμε τα όσα απίστευτα και απαράδεκτα γίνονται πάνω στις πλάτες της ΔΕΗ να τα πληρώνει ο καταναλωτής.

Γι’ αυτό η θέση μας ήταν και εξακολουθεί να είναι: « Να σταματήσουν ΠΡΩΤΑ οι κομπίνες σε βάρος της ΔΕΗ από τις οποίες τις κλέβουν εκατοντάδες εκ.€, να εξοικονομήσει η Επιχείρηση αυτά που τις κλέβουν και τότε να δούμε εάν χρειάζεται αύξηση. Το σίγουρο πλέον είναι ότι δεν θα χρειάζεται».

Βεβαίως, επειδή όλα αυτά που γράφουμε είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικά δεν είναι λίγες οι επιθέσεις που δεχόμαστε.

Όμως να γνωρίζουν όσοι προσπαθούν να απαξιώσουν,

Την τελευταία μεγάλη Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού,
Την μόνη φερέγγυα Επιχείρηση που χτίστηκε από το υστέρημά του,
Την Επιχείρηση που δίνει εργασία σε ένα κύκλο ανθρώπων που ξεπερνά τις 120.000,
Την μόνη Επιχείρηση που κάνει επενδύσεις και δίνει ανάπτυξη,
Την Επιχείρηση που χτίζει εργοστάσια με χιλιάδες θέσεις εργασίαςΌτι όσες επιθέσεις κι αν μας κάνουν δεν θα τα καταφέρουν να μας λυγίσουν και να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ.

Δεν θα τα καταφέρουν γιατί μπροστά τους θα βρεθούν οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο τους η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.Υ.Γ.

Στις προκλητικές και ζημιογόνες συμπεριφορές απέναντι στη ΔΕΗ θα ήταν τεράστια παράλειψη να μην αναφέρουμε το απαράδεκτο γεγονός του ότι για να προχωρήσει ένα έργο της ΔΕΗ ,όπως το ΑΛΙΒΕΡΙ, η Επιχείρηση έπρεπε να αναστενάξει ενώ εάν ο ενδιαφερόμενος είναι ιδιώτης «γεννά και ο κόκορας».

Όταν είναι ιδιώτης όλα τα προβλήματα εξαφανίζονται ως δια μαγείας τι και αν είναι αρχαιολογικοί χώροι , τι το ένα, τι το άλλο!!Επίσης παράλειψή μας θα ήταν να μην αναφέρουμε την απαράδεκτη απόφαση (που δεν ήταν καν προϊόν διαβούλευσης) στο νόμο 4001 στο άρθρο 197 τελευταία στιγμή να περάσει διάταξη που δίνει στην εταιρεία ΑΤΕ τη δυνατότητα για τη μονάδα συμπαραγωγής που κατέχει να εντάσσεται στο σύστημα κατά προτεραιότητα και για το σύνολο της ισχύος της, χωρίς δυνατότητες ελέγχου των θερμικών φορτίων που πρέπει να εξυπηρετεί και με εγγυημένες τιμές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έξω από κάθε πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Οδηγίας.


Όπως επίσης παράλειψη θα ήταν να μην ξαναθυμίσουμε ότι με το «δωράκι» που έκαναν οι κύριοι της ΡΑΕ , λες και είναι υπάλληλοι των ιδιωτών, η Επιχείρηση ΑτΕ του κ. Μυτιληναίου θα τροφοδοτείται με ρεύμα κάτω του κόστους με 42€ τη MWh και την ίδια ώρα το θύμα, το κορόιδο η ΔΕΗ θα αναγκάζεται να αγοράζει από τις μονάδες παραγωγής ρεύματος που κατέχει ο Μυτιληναίος με πάνω από 60 € τη MWh από την μονάδα συνδυασμένου κύκλου και πάνω από 90€ από τη μονάδα συμπαραγωγής ζημιούμενη έτσι με δεκάδες εκ. € ετησίως!


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ
Από το Blogger.