Header Ads

Τραγικό τέλος για τη Μεξικανή δήμαρχο που κήρυξε τον πόλεμο στα καρτέλ των ναρκωτικών

Κήρυξε τον πόλεμο στα καρτέλ των ναρκωτικών και βρήκε τραγικό θάνατο. Πρόκειται για την 36χρονη Μαρία Γκοροστιέτα, η οποία υπήρξε δήμαρχος της πόλης Τικιτσέο. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε χτυπήμενο και καμένο σε ερημικό δρόμο της πρωτεύουσας.



To Τικιτσέο βρίσκεται στην πολιτεία Μιτσοακάν. Εκεί, όπως σημειώνει η ισπανική El Pais, υπάρχουν δύο κυβερνήσεις: η επίσημη και η... πραγματική, την οποία αποτελούν οι πανίσχυροι βαρώνοι των ναρκωτικών.

Αυτοί αποφασίζουν τελικά ποιος θα ζήσει και ποιος θα σιωπήσει για πάντα. Η Γκοροστιέτα, ακόμα και την περίοδο που υπήρξε δήμαρχος -το 2009 και το 2011- είχε επιζήσει από δύο δολοφονικές απόπειρες. Δεν εγκατέλειψε όμως τα καθήκοντά της.

Μάλιστα μετά τη δεύτερη απόπειρα και την ώρα που έπαιρνε εξιτήριο, βρήκε το θάρρος να φωτογραφηθεί επιδεικνύοντας τις ουλές της.



«Κάθε μέρα παλεύω να σβήσω τις μνήμες των τραγικών στιγμών που έζησα. Δεν μπορώ να τα παρατήσω όμως. Έχω τρία παιδιά στα οποία πρέπει να δώσω το σωστό παράδειγμα» έλεγε τότε απευθυνόμενη στους συμπολίτες της.

Ήταν όμως θέμα χρόνου να την κάνουν να σιωπήσει για πάντα. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας χάθηκαν τα ίχνη της. Λίγες μέρες μετά οι οικείοι της απευθύνθηκαν στις Αρχές. Τελικά, το άψυχο κορμί της εντοπίστηκε σε ένα σοκάκι της πρωτεύουσας. /in.gr
Από το Blogger.