Header Ads

Πτολεμαΐδα:Παραστάσεις από το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι

Το ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε. γιορτάζει και παρουσιάζει «το κουβάρι των αλλόκοτων πραγμάτων» και τα ταξίδια του Μικρού Πρίγκηπα
από την παιδική και εφηβική σκηνή


Το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Εορδαίας γιορτάζει τα πέντε χρόνια του και παρουσιάζει «Το κουβάρι των αλλόκοτων πραγμάτων» της Μυρτώς Κοντοβά το Σάββατο 31 Μαίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του 3ου Γενικού Λυκείου από την εφηβική σκηνή και τα ταξίδια του Μικρού Πρίγκηπα την Κυριακή 1 Ιουνίου πάλι την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο από τους πρωταγωνιστές της παιδικής σκηνής.

Το κουβάρι των αλλόκοτων πραγμάτων
Τι γίνεται όταν το κουβάρι ξετυλίγεται; Αλλόκοτα πράγματα συμβαίνουν σε Γη και Ουρανό. Τα αστέρια κυκλοφορούν με γυαλιά ηλίου, οι άνθρωποι κάνουν συνέχεια πάρτι και η τάξη του κόσμου τινάζεται στον αέρα από ένα καπρίτσιο της Σελήνης.
Μια καθόλου επιστημονική ματιά στο σύμπαν που μας σκεπάζει. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα-παραμύθι με ήρωες που θα ήθελες να είναι φίλοι σου. Ο ερωτευμένος Ουρανός που δε χαλάει χατίρι στις γυναίκες, η κακομαθημένη Σελήνη που βγαίνει όποτε της καπνίσει, ο Ήλιος που όλο παχαίνει, ο αναρχικός Αστρής που γράφει με σπρέι στους τοίχους, ο σοφός Χειμέριος που τρελαίνεται για κοκκινέλι, οι άπιστοι αστερίες που ξενοκοιτάζουν, τα μαντίλια που μιλάνε. Όπως γίνεται στη ζωή, η προσωπική ιστορία του καθενός μπερδεύεται μαγικά με την ιστορία του άλλου, για να συναντηθούν, να αγαπηθούν και να τραβήξουν όλοι τους δρόμους τους, μαζί ή χωριστά, μια νύχτα του Αυγούστου.
Ελάτε μαζί μας να το ξετυλίξουμε.

Τα ταξίδια του Μικρού Πρίγκιπα

Το πολυδιαβασμένο βιβλίο του Antoine de Saint Exupery ζωντανεύει από τα μικρά παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου.
Με αφορμή το πρωτότυπο κείμενο και τα μαθήματα δημιουργικής γραφής που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβρη στο ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε., τα παιδιά δημιούργησαν τους δικούς τους πλανήτες και έβαλαν τον Μικρό πρίγκιπα να περιπλανηθεί σε καινούρια μονοπάτια. Μια τρυφερή ιστορία με τους μικρούς πρωταγωνιστές –από 3 έως 9 ετών- να την αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό. Η παράσταση εμπλουτίζεται με πολλά παιχνίδια από τους μαθητές και την δασκάλα τους.

Οι παραστάσεις απευθύνονται σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά και η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Από το Blogger.