Header Ads

Κοζάνη: Εκδήλωση «Ο Γαστρονομικός Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας» (video)

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ-ΝΑΞΟΣ

Εκδήλωση με θέμα «Ο Γαστρονομικός Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας», διοργανώνει το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση» την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στις 18.30, στο Φουαγιέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Στην εκδήλωση η Ματίνα Τσικριτζή – Μόμτσιου, Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών, Συλλογέας Λαογραφικού και Γλωσσολογικού Υλικού θα παρουσιάσει την εισήγηση «Η Εθιμική Γαστρονομία ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τόπου», ενώ τοπικές γεύσεις παρουσιάζουν οι Σύλλογοι: Γρεβενιωτών Κοζάνης «Αιμιλιανός», Αθανάσιος Χριστόπουλος Καστοριάς,  ο Λάκκος τ΄ Μάγγαν Κοζάνης, το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας, ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Αντάμωμαν» και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Κοζάνης. Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά η Ορχήστρα Παραδοσιακής και Λαϊκής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.  

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δράση «Ο Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας βιώσιμης ανάπτυξης» και  πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, καθώς και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.