Header Ads

Κοζάνη: Ερώτηση ΚΚΕ για το Φωτοβολταϊκό σε Κομνηνά και Μεσόβουνο

φωτοβολταικα-1

Να μην γίνει το Φωτοβολταϊκό πάρκο στη θέση «Προζύμι» ανάμεσα στις Δημοτικές Κοινότητες Κομνηνών και Μεσοβούνου Εορδαίας, ζητούν, με ερώτηση που κατέθεσαν, προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση, οι κάτοικοι των Δημοτικών κοινοτήτων Κομνηνών και Μεσοβούνου είναι ανάστατοι και διαμαρτύρονται εξαιτίας των σχεδιασμών κατασκευής του Φωτοβολταϊκού πάρκου 50MWp, κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου, που ενώνει τις δύο κοινότητες με την Πτολεμαΐδα, στη θέση «Προζύμι» του όρους Βέρμιο. Το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται να εγκατασταθεί σε 598,19 στρέμματα δασικής έκτασης, όπου έγινε δενδροφύτευση εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνταν σε περίπτωση έντονης βροχής.

Προβλήματα επίσης θα δημιουργηθούν και σε κτηνοτρόφους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, αναφέρεται στην ερώτηση, οι κάτοικοι των δύο οικισμών είναι αγανακτισμένοι και έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα έχουν συγκεντρωθεί χίλιες (1.000) υπογραφές, με αίτημα να μην εγκατασταθεί το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.