Header Ads

Γρεβενά: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που σκότωσαν και διαμέλισαν τέσσερα άλογα

ΣΑΜΑ 2

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών που πυροβόλησαν, σκότωσαν και τεμάχισαν τέσσερα άλογα σε περιοχή της Σαμαρίνας Γρεβενών.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου, ο ιδιοκτήτης των αλόγων πηγαίνοντας προς την περιοχή Χελιμόδι, όπου βρισκόταν εντός περιφραγμένου χώρου τα άλογα βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα καθώς τέσσερα άλογα είχαν πυροβοληθεί και διαμελιστεί.

Σοκαρισμένος προσέφυγε αμέσως στην Αστυνομία Πολυνερίου Γρεβενών καταγγέλλοντας τις πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας. Από το πρωί διεξάγονται έρευνες για την συλλογή στοιχείων από την Αστυνομία κυρίως σε κάλυκες που χρησιμοποιήθηκαν για την θανάτωσή των ζώων που ενδεχομένως να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών, ενώ επι τόπου βρέθηκε και κτηνίατρος για να ετοιμάσει σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ήταν καλά εξοπλισμένοι και αφαίρεσαν συγκεκριμένα κομμάτια κρέατος από τα άλογα τα οποία υπολογίζονται στα 500 κιλά προφανώς για να τα πουλήσουν.

Ο ιδιοκτήτης των αλόγων διατηρεί σε περιφραγμένο χώρο περισσότερα από 40 άλογα τσιπαρισμένα προκειμένου να διασωθεί το συγκεκριμένο είδος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής δεν έχει σημειωθεί ποτέ ξανά ανάλογο περιστατικό στο παρελθόν.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.