Header Ads

Το μενταγιόν της προτεραιότητας για άτομα με αυτισμό και νοητική αναπηρία

Οι Δεκατρείς Σύλλογοι Γονέων- Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων της Πτολεμαΐδας στηρίζουν την πανελλήνια Καμπάνια Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης «Σειρά σου», που έχει στόχο να καταστεί αναγνωρίσιμο ένα διακριτικό σήμα, που θα φορούν γονείς, συνοδοί, φροντιστές, εκπαιδευτές αυτιστικών και νοητικά ανάπηρων παιδιών, εφήβων, και ενηλίκων, ώστε, στη θέα του, και σε χώρους μαζικής προσέλευσης, (πολυκαταστήματα, αεροδρόμια, τράπεζες κ. α) να δίδεται προτεραιότητα στα άτομα με αυτισμό και νοητική αναπηρία.

Το έναυσμα της καμπάνιας αυτής δόθηκε μέσα από την επικοινωνία με γονείς των παιδιών αλλά και με ενήλικες που μοιράστηκαν τη δυσκολία στις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπου απαιτείται αναμονή σε ουρές, όταν συνοδεύουν το παιδί τους. Σε Ευρωπαϊκές χώρες, οι γονείς φορούν ένα διακριτικό σήμα, συνήθως κρεμαστό, και τους παραχωρείται προτεραιότητα, ενώ, για την Ελληνική καμπάνια, το σήμα θα είναι σε δύο εκδοχές, καρφίτσα και κρεμαστό κόσμημα, σχεδιασμένα από εικαστικό, μητέρα αυτιστικού παιδιού.

Η εκδήλωση, που αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.