Header Ads

Κοζάνη: Δύο νέες υποδομές για την μεταφόρτωση των βιοαποβλήτων στο ΟΣΔΑ Δ. Μακεδονίας

Βιοαπόβλητα -πτολεμαϊδα

Δύο νέες υποδομές για τη μεταφόρτωση των βιοαποβλήτων και των πράσινων αποβλήτων, εντάχθηκαν για λειτουργεία στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Δυτικής Μακεδονίας.

Τα έργα κατασκευάστηκαν εντός των Τοπικών Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων Σιάτιστας και Κοζάνης και χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων».

Οι προϋπολογισμοί των έργων ανήλθαν, σε 303.000, για το έργο της Σιάτιστας και 147.000 € , γι’ αυτό της Κοζάνης. Οι Δήμοι που εξυπηρετούνται από τις δύο Τοπικές Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων, θα μπορούν να παραδίδουν τα βιοαπόβλητα που συλλέγουν από τη Διαλογή στην Πηγή με τον καφέ κάδο, τα οποία στην συνέχεια θα μεταφέρονται στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, για επεξεργασία σε διακριτή γραμμή για την παραγωγή υψηλότερης ποιότητας compost.

Η απόφαση ένταξης περιλάμβανε επίσης και την προμήθεια ενός κλαδοτεμαχιστή, προϋπολογισμού 189.900 και Containers για την μεταφόρτωση των βιοαποβλήτων, προϋπολογισμού 426.300.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.