Header Ads

Εορδαία: Συμπαράταξη για να αποτραπεί η εγκατάσταση του Φ/Σ σε Κομνηνά και Μεσόβουνο

αρχείο λήψης (1)

Να συμπαραταχθούν με τους απλούς πολίτες, ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών και εργολάβων, ζητά ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κομνηνών Παντελής Τσιλφίδης  από τους βουλευτές της Π Ε Κοζάνης, τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας και τον  χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, για να αποτραπεί η εγκατάσταση του  Φωτοβολταϊκού  Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 50 ΜW, στη θέση «Προζύμι» των Κοινοτήτων Κομνηνών & Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας».

Όπως επισημαίνει σε σχετική επιστολή, οι κάτοικοι των δύο οικισμών έχουν ξεσηκωθεί, καθώς η παρέμβαση αυτή θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην καθημερινότητα των κατοίκων και στη σωματική τους υγεία, θα θιγεί η τοπική κτηνοτροφία και η γεωργία, όπου τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα στον τομέα των δενδροκαλλιεργειών, έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις.

Επίσης, τα έργα που θα κατασκευαστούν, θα μεταβάλλουν το τοπίο, θα εκμηδενίσουν την αξία της γης, θα βάλουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη των δύο Κοινοτήτων, ενώ, τα τυχόν ανταποδοτικά οφέλη δεν θα μπορούν να αντισταθμίσουν την καταστροφή. Καταλήγοντας στην επιστολή του ο κ. Τσιλφίδης, αφού ενημερώνει ότι έχει κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, τονίζει πως « Πρέπει να τους σταματήσουμε. Να τους διώξουμε εμείς πριν μας διώξουν από τα σπίτια μας»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.