Header Ads

Τέλος για τους Daft Punk μετά από 28 χρόνια

.

Κι όμως, σταμάτησαν. 

Οι Daft Punk, οι δύο Γάλλοι μουσικοί που έχουν υπογράψει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, βάζουν τέλος στη συνεργασία τους μετά από 28 χρόνια.

Σε ένα βίντεο οκτώ λεπτών που δημοσιοποιήθηκε χθες, με τίτλο “Epilogue” το οποίο είναι μέρος της ταινίας τους “Electroma” του 2006, το ντουέτο χωρίζει και ακολουθεί διαφορετικούς δρόμους, φορώντας τζάκετ και κράνη που γράφουν “Daft Punk”. Ενας χρονοδιακόπτης μετράει την ώρα όλο και πιο δυνατά, μέχρι που φτάνει στο μηδέν. Ενα από τα μέλη του ντουέτου εκρύγνηται και οι ημερομηνίες “1993-2021″ εμφανίζονται στην οθόνη, θυμίζοντας την χρονιά που ο Γκι Μανουέλ ντε Ομέμ-Κριστό και ο Τομά Μπανγκαλτέ δημιούργησαν τους Daft Punk.

 

 

Την ασάφεια του βίντεο ξεκαθάρισε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του συγκροτήματος, Κάθριν Φρέιζιερ, η οποία επιβεβαίωσε στο Pitchfork ότι το θρυλικό ντουέτο χωρίζει, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους.

Για τους φαν των Daft Punk, θα μείνουν αξέχαστες οι μεγάλες επιτυχίες τους, όπως το  “One More Time,” “Around the World,” και “Harder, Better, Faster, Stronger,” όπως και οι εικονικές, ρομποτικές εμφανίσεις τους.

Κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας τους τιμήθηκαν με πολλά βραβεία Γκράμι, μεταξύ των οποίων κι εκείνα που πήραν για το αλμπουμ του 2013, το περίφημο “Random Access Memories.” Το μεγάλο χιτ του, το “Get Lucky,” στο οποίο συμμετείχαν ο Φάρελ Γουΐλιαμς και ο Νάιλ Ρότζερς, κέρδισε δύο βραβεία Γκράμι, ενώ το άλμπουμ ανακηρύχθηκε Δίσκος της Χρονιάς και Καλύτερος Δίσκος Ηλεκτρονικής Χορευτικής Μουσικής.  

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.