Header Ads

Διαπίστωση Κούγια μετά το δικαστικό συμβούλιο για Λιγνάδη: Κατάρρευση του κατηγορητηρίου

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΛΙΓΝΑΔΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ: Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους

Σε μία κίνηση που θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως επικοινωνιακή αναδίπλωση, ο Αλέξης Κούγιας φρόντισε να αποφύγει χαρακτηρισμούς και εκφράσεις και να μην προκαλέσει ευθέως με τις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την παρουσία του στο δικαστικό συμβούλιο, που συνεδρίασε προκειμένου να αποφανθεί επί της αιτήσεως ακυρότητας της προδικασίας, την οποία έχει υποβάλει ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του.  

Ο Αλ.Κούγιας αναφέρθηκε στις κατηγορίες για βιασμούς, υποστηρίζοντας ότι κατέθεσε στοιχεία που διαψεύδουν τους καταγγέλοντες για τις υποθέσεις του Αυγούστου του 2010 και του Αυγούστου του 2015. «Έχουμε άπειρα στοιχεία, όπως εισιτήρια, voucher από ξενοδοχεία κλπ. που αποδεικνύουν ότι ο πελάτης μου δεν βρισκόταν εκεί τις ημέρες που τον κατηγορούν για βιασμό...Δεν μπορέσαμε να προσκομίσουμε και βεβαιώσεις από τα ξενοδοχεία, επειδή υπάρχει ο COVID και επειδή μεσολάβησε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», σημείωσε.

Κατά τον Αλ.Κούγια, στη δεύτερη περίπτωση μέχρι χθες ο Λιγνάδης κατηγορείτο για βιασμό στις 9 Αυγούστου 2015 στην Επίδαυρο και σήμερα άλλαξε η ημερομηνία - έγινε 8 Αυγούστου 2015. Ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει δηκτικά ότι αυτό συνέβη επειδή διαπίστωσαν εκ των υστέρων οι κατήγοροι ότι η 9η Αυγούστου ήταν ημέρα Κυριακή, όπου δεν γίνονται παραστάσεις στην Επίδαυρο.

«Όμως ο Λιγνάδης ήταν στην Ιθάκη εκείνη την ημέρα», σχολίασε ο Αλ.Κούγιας ισχυριζόμενος ότι παρουσίασε ακλόνητα στοιχεία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρότεινε ειδικότερα για την παρουσία Λιγνάδη στην Ιθάκη τουλάχιστον πέντε μάρτυρες μεταξύ των οποίων η ηθοποιός και πρώην υφυπουργός Παιδείας Ελένη Κούρκουλα, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 Διονύσης Παναγιωτάκης, ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη και άλλα πρόσωπα.

«Υπάρχουν φωτογραφίες από την Ιθάκη, τραβηγμένες και με κινητό τηλέφωνο που φέρουν ημερομηνία και είναι αναμφισβήτητες...Μιλάμε για κατάρρευση του κατηγορητηρίου», διαπίστωσε μονολογώντας πριν απομακρυνθεί από τους δημοσιογράφους - και χωρίς να δώσει άλλη απάντηση ή διευκρίνηση.

Εάν και εφόσον η ένσταση ακυρότητας της υπεράσπισης γίνει αποδεκτή, ο Δημητρης Λιγνάδης θα αφεθεί σε αυτή τη φάση ελεύθερος (δηλαδή δεν θα ισχύσει η προσωρινή κράτησή του), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ισχύον νομικό πλαίσιο. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.