Αγκυρα: Ελληνικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το Τσεσμέ στο Αιγαίο

Κάθε όριο θράσους έχει ξεπεράσει η τουρκική πλευρά η οποία ισχυρίστηκε την Τρίτη τέσσερα ελληνικά αεροσκάφη παρενόχλησαν ένα τουρκικό ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο.
Η Αθήνα διαψεύδει αυτή την κατηγορία από την πλευρά της Αγκυρας, η οποία έρχεται την ώρα που οι δύο χώρες προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες τους για τις θαλάσσιες διαφορές.
Το ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ ξεκίνησε την έρευνα την περασμένη εβδομάδα στη θάλασσα του Αιγαίου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελλάδας.
Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι τα τέσσερα ελληνικά F-16 πλησίασαν το Τσεσμέ τη Δευτέρα σε απόσταση αναπνοής και έριξαν chaff και flares (πυροτεχνικά μέσα όμοια με φωτοβολίδες) στα δύο ναυτικά μίλια από το πλοίο.
Ο Τούρκοε υπουργός Αμυνας, Χουλούσι Ακάρ, δήλωσε ότι η Τουρκία απάντησε με «τα απαραίτητα αντίποινα... σύμφωνα με τους κανόνες».
«Την ώρα που διεξάγουμε επιστημονικό έργο, η παρενόχληση δεν είναι κατάλληλη, δεν ταιριάζει σε σχέσεις καλής γειτονίας», είπε σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο.
Ενας αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Αμυνας διέψευσε τους τουρκικούς ισχυρισμούς , λέγοντας ότι «τα ελληνικά τζετ δεν παρενόχλησαν ποτέ το τουρκικό πλοίο».
(με πληροφορίες από Reuters)