Header Ads

Επεισόδια στην πρυτανεία του ΑΠΘ: Συγκρούσεις αστυνομίας και φοιτητών

.

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και φοιτητών έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, με προσαγωγές και χρήση χημικών.

Νωρίτερα τη Δευτέρα μέλη φοιτητικών παρατάξεων εισήλθαν στο κτίριο για να πραγματοποιήσουν κατάληψη. Ακολούθησε επιχείρηση των ΜΑΤ και προσαγωγές.

Τα μέλη των παρατάξεων, που ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4777/21 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετέβησαν γύρω στις 7 το πρωί στο Πανεπιστήμιο, πριν από την ώρα της προσέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία φύλαξης όπως και εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας που βρίσκονταν ήδη στο κτίριο εκδιώχθηκαν, ενώ τους ζητήθηκε να απομακρύνουν και τα αυτοκίνητα από τον χώρο στάθμευσης του κτιρίου. Λίγο αργότερα, στον χώρο έξω από το κτίριο διοίκησης έφτασαν και μέλη του σχήματος των ΕΑΑΚ από άλλες Σχολές, όπως και μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Η πρόθεση για κατάληψη στο κτίριο διοίκησης είχε γίνει γνωστή σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ήδη από το βράδυ της Κυριακής, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου ενημέρωσε για τον σχεδιασμό τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

(με πληροφορίες από thestival.gr, seleo.gr, thesstoday.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.