Header Ads

ΚΙΝΑΛ: Ερώτηση στη Βουλή για τον συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με θέμα «Ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή «συντονίζει» την εξυπηρέτηση αλλότριων;», κατέθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων που κάνουν αναφορά σε “σωρεία αποφάσεων του συντονιστή αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Β. Μιχελάκη που, ανεξάρτητα από τη νομιμότητα ή μη της κάθε απόφασης, η συνολική τους αξιολόγηση οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα που αφορούν κυρίως τη «συντονισμένη» εξυπηρέτηση συμφερόντων”.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για “έκδηλα παράνομη κατάτμηση δημόσιας γης στην περιοχή Μάνα Νερού” και για “προνομιακή μεταχείριση μιας συγκεκριμένης εταιρείας για χάρη της οποίας αγνοούνται συστηματικά όλες οι περιβαλλοντικές αντιρρήσεις θεσμικών φορέων και υπηρεσιών”, αλλά και για “κατάτμηση δημόσιας γης για την απευθείας απόδοση της με ελάχιστο τίμημα, με αντίστοιχη βλάβη του δημοσίου”.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Ευαγγελία Λιακούλη, Απόστολος Πάνας και Χρήστος Γκόκας, με την ερώτησή τους, ζητούν διευκρινίσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς και την κατάθεση των σχετικών με τις υποθέσεις εγγράφων, για την ενημέρωση της Βουλής.   

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.