Header Ads

Δ. Μακεδονία: Αντιδράσεις για τη «λίστα» ενίσχυσης επιχειρήσεων

Δ. Μακεδονία: Αντιδράσεις για τη «λίστα» ενίσχυσης επιχειρήσεων

Πολλές αντιδράσεις και παράπονα καταγράφονται από επιχειρηματίες που έμειναν «εκτός» του προγράμματος, «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID στη Δυτική Μακεδονία».

Από το σύνολο των 4.752  επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση, εγκρίθηκε η ενίσχυση και χρηματοδότηση των 1728. Οι επιχειρηματίες της περιοχής εκφράζουν τη διαμαρτυρία και τις ενστάσεις τους, για τον τρόπο και τα κριτήρια που έγινε η επιλογή ένταξης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Κοζάνης, Σάκη Δραγατσίκα, επιχορηγούνται από το πρόγραμμα επιχειρήσεις που ήταν ανοιχτές την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, ενώ αντίθετα οι κλειστές, με κρατική εντολή επιχειρήσεις, από το λιανεμπόριο και την εστίαση έχουν μείνει εκτός.

Ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος  Βαβλιάρας,  σημείωσε ότι τα κριτήρια μοριοδότηση των επιχειρήσεων ήταν συγκεκριμένα και κοινά για όλη την Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει παρέμβαση της Περιφέρειας. Τόνισε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες από τον Περιφερειάρχη για την εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων, προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα ενίσχυσης και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.