Header Ads

Δ. Μακεδονία: Χρηματοδότηση κατασκευής δικτύου μεταφοράς Φυσικού Αερίου

Tην ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου» υπέγραψε o Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, συνολικού προϋπολογισμού 22.865.607€, εκ του οποίου η Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε 12.817.495 ευρώ, που αφορά στη χρηματοδότηση δικτύου μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, του ΕΣΠΑ.

Δικαιούχοι της Πράξης είναι η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Ανώνυμη Εταιρεία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Γρεβενών, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των δημόσιων κτηρίων (Νοσοκομεία και Μονάδες Υγείας, σχολεία και λοιπές εγκαταστάσεις), των εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών, καθώς και των οικιακών καταναλωτών, σε Καστοριά, Μανιάκους, Άργος Ορεστικό και Γρεβενά, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης της Περιφέρειας από το πετρέλαιο με τη διείσδυση του φυσικού αερίου μέσω της αξιοποίησης της διέλευσης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) από τη Δυτική Μακεδονία.

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.