Header Ads

Στην Αττική το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο- στο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ

.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο προσεχούς άρσης των lockdown, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να σημειώνει πως η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ και η κάλυψη των ΜΕΘ να βρίσκεται στο 90%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στα 1.913 τα νέα κρούσματα, με 28 νέους θανάτους

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες στήριξης του ΕΣΥ και στο «ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης» που έχει αναπτυχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Σκληρό» lockdown στην Αρκαδία- σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου το Ναύπλιο

Τόνισε πως «όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία,  και τώρα είναι η ώρα» και επισήμανε:. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί  με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό. «Η επιχείρηση ”Ελευθερία” είναι παράδειγμα  προς μίμηση» υπογράμμισε.

Το ΕΣΥ κατάφερε να στηρίξει όλους τους ασθενείς παρά τις τεράστιες πιέσεις που είχε το σύστημα από την αρχή της πανδημίας,  ανέφερε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου.

Σημείωσε ότι η  Αθήνα περνάει την μεγαλύτερη πίεση αυτή τι στιγμή, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μείνει εκτός  συστήματος υγείας. 

Έκανε έκκληση προς όλους να κάνουν λίγο υπομονή, ακόμη, μήπως και καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτόν το σκόπελο, όπως είπε.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.