Header Ads

Εκπληκτος ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τις κατηγορίες κατά της Nespresso για παιδική εργασία

Εκπληκτος ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τις κατηγορίες κατά της Nespresso για παιδική εργασία.

Ο - βραβευμένος με Οσκαρ - ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ είπε ότι είναι «έκπληκτος και λυπημένος» με την αποκάλυψη περί παιδικής εργασίας σε αγροκτήματα παραγωγής καφέ για την Nespresso, εταιρεία στην οποία είναι πρεσβευτής από το 2006.

Ο Κλούνεϊ, ο οποίος κατά τη διάρκεια διακοπών από το σχολείο εργαζόταν στο οικογενειακό αγρόκτημα παραγωγής καπνού στο Κεντάκι, υποσχέθηκε ότι «θα γίνει δουλειά» ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας. Η εκπομπή «Dispatches» του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού Channel 4, αναμένεται να προβάλλει στις αρχές Μαρτίου ένα ντοκιμαντέρ όπου καταγράφονται παιδιά να συλλέγουν κόκκους καφέ και να μεταφέρουν σακιά σε έξι αγροκτήματα στη Γουατεμάλα που λέγεται ότι προμηθεύουν τη Nespresso.  

«Εργαζόμουν στο οικογενειακό αγρόκτημα παραγωγής καπνού από τότε που ήμουν 12 ετών, έχω επίγνωση για τα πολύπλοκα ζητήματα που αφορούν τη γεωργία και την παιδική εργασία», δήλωσε ο ηθοποιός σε ανακοίνωση. «Σαφώς το συμβούλιο και η εταιρεία έχουν ακόμα πολλή δουλειά να κάνουν. Και αυτή η δουλειά θα γίνει». Ο Κλούνεϊ συνέχισε λέγοντας ότι ελπίζει πως ο δημοσιογράφος του καναλιού  Αντονι Μπάρνετ «θα συνεχίσει να ερευνά αυτές τις συνθήκες και θα δίνει αναφορές όσον αφορά την πρόοδο». 

Ο ηθοποιός τελείωσε τις δηλώσεις, επαναλαμβάνοντας ότι «ο έλεγχος και η ισορροπία της καλής εταιρικής ευθύνης δεν έγκειται μόνο στην ίδια την εταιρεία αλλά και σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους όπως ο κ. Μπάρνετ». 

H Nespresso, η οποία είναι κομμάτι της Ελβετικής εταιρείας φαγητού Nestle, είπε στο CNN ότι έχει «μηδενική ανοχή της παιδικής εργασίας» και έχει αρχίσει μια «διεξοδική έρευνα» ώστε να αναγνωρίσει τα αγροκτήματα όπου εντοπίστηκαν τα παιδιά. 

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει σταματήσει να αγοράζει καφέ από εκείνες τις περιοχές, μέχρι να είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι δεν τίθεται θέμα παιδικής εργασίας.

 

Με πληροφορίες από CNNThe Guardian

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.