Header Ads

Κορονοϊός: H οικονομική ανάκαμψη της Κίνας επιταχύνεται, σύμφωνα με το Πολιτμπιρό

Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας επιταχύνεται, μα η κατάσταση με το ξέσπασμα του κορονοϊού στο επίκεντρό του, την επαρχία Χουμπέι, και την πρωτεύουσά της, Γουχάν, παραμένει ακόμα κρίσιμη, ανέφερε το Πολιτμπιρό του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος της χώρας την Τετάρτη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η Κίνα δεν μπορεί να αγνοήσει τους κινδύνους αναζωπύρωσης της επιδημίας του κορονοϊού σε συγκεκριμένες περιοχές, σύμφωνα με την εν λόγω αναφορά.

Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει την πίεση για ισχυρότερο έλεγχο της επιδημίας, και θα θέσει ταχύτερα σε εφαρμογή μέτρα που σχετίζονται με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, ανέφερε το Πολιτμπιρό, προσθέτοντας πως ο ρυθμός της βελτίωσης της κατάστασης όσον αφορά στον έλεγχο της επιδημίας αυξάνεται.

Το Πολιτμπιρό, υπό τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, είναι το δεύτερο μικρότερο από τα τρία σώματα της κινεζικής ελίτ που κυβερνούν τη χώρα.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει λάβει μέτρα για την υποστήριξη της οικονομίας, μεταξύ των οποίων η μείωση των επιτοκίων και η αύξηση της ρευστότητας στην αγορά. Επίσης ανέφερε πως θα παρέχει χρηματοδότηση στις τράπεζες προκειμένου να μπορούν να δίνουν δάνεια στις επιχειρήσεις.

Η ασθένεια, που εντοπίστηκε αρχικά στη Γουχάν τον Δεκέμβριο, έχει μολύνει πάνω από 80.000 άτομα παγκοσμίως (με το πρώτο κρούσμα να καταγράφεται στην Ελλάδα την Τετάρτη) και έχει προκαλέσει τον θάνατο άνω των 2.700 στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι η επιδημία στην Κίνα κορυφώθηκε μεταξύ της 23ης Ιανουαρίου και της 2ας Φεβρουαρίου και έκτοτε ακολουθεί καθοδική πορεία. Κάποιες κινεζικές επαρχίες μειώνουν τα επίπεδα κινητοποίησής τους και σταδιακά αρχίζουν ξανά τις εργασίες, αν και η κυβέρνηση είναι ακόμα σε ετοιμότητα για ανάκαμψη των κρουσμάτων.

(με πληροφορίες από Reuters)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.